Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Uken som gikk bød på ikke mindre enn to møter med tre ministere.

Helseminister Bent Høie og næringsminister Monica Mæland fikk vi bokstavelig talt på maten tidlig onsdag morgen. De inviterte til frokost med senior entreprenørskap som tema og «du er aldri for gammel til å starte business» som motto .

Ministrene hadde følge av Anita Traaseth, som er leder i Innovasjon Norge, og Johan Andresen som er Norges mest kjente filantrop. I flere år har han bidratt til å få virksomheter med sosial profil til å lykkes.

Nå vil Andresen gi seniorer med en gründer i magen et spark bak. Og penger.

Noen som har en god idé?

Torsdag var det topplederkonferanse i Frivillighet Norge. Tema var ”Katedral på børsen, samarbeid mellom frivillighet og næringsliv”. Kulturminister Linda Hofstad Helleland var vertskap. Når man sitter i salen er det ikke lenger mye som minner om frivilligheten slik man tenker på den til daglig. Dette kunne like gjerne vært NHO-konferansen! Stort, viktig og helt nødvendig for samfunnet. Jeg satt der og vippet på stolen mens jeg opplevde at jeg var med på noe viktig.

Et litt annet, men også spennende møte, hadde vi med kommunikasjonsbyrået Trigger. Vi har bedt dem hjelpe oss et hakk videre med vårt programarbeid. For å slippe å tigge ba vi dem om å gjøre det Pro Bono. Det er i og for seg det samme som gratis, men det innebærer at giver får en følelse av å gjøre noe som gir verdi til begge parter. Det byr vi gjerne på.

Felles for alle de tre møtene var at de ble avholdt i  «überkule» lokaler!

Frokosten fikk vi på DOGA, Norsk Design- og arkitektursenter. Tidligere Ankertorget transformatorstasjon forteller om Akerselvas historiske industri. Mye murstein. Veldig vakkert.

Hos Trigger er det svart og hvitt. Og svart. Det fins myke sofaer å slenge seg ned i om møtene blir lange. Om du tror du har kommet feil når du blir tilbudt caffe latte av en blid svenske når du kommer inn har du ikke det. Vi skal ta med oss dette i BA5. Det blir svart kaffe, men et like stort smil!

Topplederne var samlet på Sentralen, som har gått fra å være fra sparebank til idebank.

Norges eldste sparebankbygg huser seks scener for kulturopplevelser, og er i tillegg arbeidsted for over 350 kreative mennesker som produserer ulike kulturuttrykk eller jobber med å finne nye løsninger på utfordringer i samfunnet.

Noen som vil være med å skape litt Rock’n’rol i BA5 med grafitti og tagging?

Ta med maling på boks 😉

 

Ha en fin uke!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter…