Uken som gikk – Nytt fra Seniorsaken sentralt (BA5)

Hei alle!

Når 1. mai er på en mandag, henger den da på helgen som en ukeslutt, eller er det første dagen i en ny uke? Uansett er det en overgangsdag. Det er vår! Og vel så det.

I dag flagger mange, noen går i tog, men rundt meg ser det ut som om denne dagen er alle hageentusiasters nasjonaldag.

Om noen tror vi allerede lever i et papirløst samfunn kan de ta en prat med kopimaskinen i BA5. I forbindelse med landsmøtet har det blitt printet, kopiert, scannet og kanskje til og med fakset!

Landsmøtet nærmer seg, og agendaen er både omfattende og spennende. Det mest spennende er kandidatene valgkomiteen har innstilt. Om det går slik de foreslår vil sentralstyret i Seniorsaken endelig få representanter fra Nord, kjønnsmessig balanse og en representant under 60. Og en over 80!  Bra jobba til Svein Sørlie og de andre i valgkomiteen!

For de av dere som ikke får papirene per e-post vil de snart bli lagt ut på hjemmesiden.

Forrige uke skrev jeg om et oppslag i VG. Det kom først på søndag. Det kom på forsiden og det fikk to sider i avisen. Saken handlet om seniorer som dater på nett. En stor takk og applaus for Håvard Jernskau (Skedsmo) og Siri Kaufmann (Frogner). De ”sto frem” som seniorkjærester som hadde funnet hverandre på nettet.  Saken hadde sjarmfaktor til 20 i stil. Med humor, varme og alvor representerte de seniorers ønske om nærhet, intimitet og ikke minst hyggelig samvær og fellesskap. Men bo sammen – nei takk J

Da VG ringte meg og spurte meg om jeg hadde et par på lager visste jeg hvem som ville stille. Da hun spurte om det var litt tabu rundt dating for eldre parerte jeg med å spørre om hvorfor hun ringte….

Seniorsaken har levert høringssvar til rapporten om «Seniorer og arbeidslivet – aldersgrenser og tilpasninger» Hele høringssvaret er lagt ut på hjemmesiden. Men det er en ting som er verdt å nevne her:

Særrettigheter: Mange tror seniorer har mange rettigheter, og derfor koster mye for arbeidsgiver. Sannheten er at det kun er lovbestemt rett til en ekstra ferieuke, og en viss rett til redusert arbeidstid som gjelder. Vi ønsker ikke særordninger som bidrar til å skape negative holdninger til gruppen eldre arbeidstakere.

Seniorsaken hadde sitt andre møte om statsbudsjettet 2018 med arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie den 24. april 2017. Statsråden og hennes medarbeidere noterte flittig. Så får vi se hvilken effekt møtene har hatt en gang etter høstens valg når statsbudsjettet blir presentert for Stortinget. Ja ja …

Les mer på http://seniorenesfellesorganisasjon.no

Ha en fin kort uke!

Del gjerne innlegget på sosiale medier!