Hjem navnebytte Senior Norge

Uken som gikk – siste nytt fra BA5

Hei alle!

Legg ekstra godt merke til min nye signatur nederst. Nå er det bare å øve seg på å ikke si Seniorsaken! Vurderer å  bøtelegge alle som sier feil  slik barn gjør når foreldre banner. Det er som å bytte navn. «Hei, det er Christin – nei forresten, Ingrid.»

Har dere vært inne på de nye nettsidene? Responsen er at det er lett å manøvrere, inntrykket er delikat og det er lett å forstå det vi vil formidle. – Enkelt, sa husets 24-åring, og mente det som et kompliment. Enkel! Jobben som er gjort har vært alt annet enn enkel. Det har vært natt og dag, ettermiddag og kveld. Og helg. Takk for kampen Marita og Odd Gunnar!

Nå gjenstår det å rydde opp på Facebook. Det merkelige, nesten sjokkerende, er at man ikke er herre i eget hus! Facebook har all makt og bukten og begge endene! Er det noen som kan overføre alle data fra en side til en annen med 4500 medlemmer, knytte en lukket gruppe til en side og konvertere venner til medlemmer? Ikke jeg! Heldigvis fins det folk som lever av andres mangel på kunnskap.

Christin EngelstadDet er ikke bare et navneskifte vi gjennomfører. Vi skal ta en ny posisjon, gjøre foreningen mer relevant og budskapet skal være enkelt og tydelig! Det handler om å beholde det beste fra de siste 15 år, og samtidig se fremover og jobbe i dagens samfunn. I dag jobber vi for flere enn før. Vi representerer bortimot 1 million seniorer. Vi ser nye holdninger til seniorer og eldre. Derfor står vi på barrikadene og jobber i kulissene for å bekjempe all diskriminering og forskjellsbehandling av seniorer. Vi synliggjør seniorenes verdi i samfunnet og vi kjemper for eldres rettigheter og verdighet. Ut i fra navneskiftet kan vi lese at det ikke er en sak, som mange trodde i Seniorsaken, vi kjemper for. Vi kjemper for alle seniorer i alle saker som angår denne gruppen.

Knut Chr. Høvik. Foto: Vestlars
Knut Chr. Høvik. Foto: Vestlars

Selv om deg meste dreier seg om Senior Norge for tiden har ressursgruppene og Knut Chr. sendt av gårde innspill til statsbudsjett 2019. Vi legger det ut når det er presentert for regjeringen 14. desember. Dessverre var det ikke mange nyheter på agendaen. Aktivitet for eldre og underregulering er faste innspill. Nettopp fordi vi ikke får gjennomslag! Nytt av året som burde være en selvfølge å få gjennomslag for, er den urettferdige løsningen at du kun får sykepenger i 60 dager om du jobber etter 67 år. Og dette selv om aldersgrensene nå er 70/72. Dette punktet bør være borte innen neste budsjett.

Knut Chr. var også i møte i Pensjonistforbundet sammen med de andre pensjonistorganisasjonene. Organisasjonene var samlet for å diskutere kollektive og individuelle medlemskap. Noe som vil ha stor betydning for fremtidig statsstøtte. Pensjonistforbundet tilbød seg å skrive et brev på vegne av alle. Senior Norge foretrekker å samarbeide fremfor å bli satt i baksetet. Det ga vi uttrykk for.

I morgen er det julebord i BA5!

Hilsen Christin

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter