Uken som gikk – siste nytt fra BA5

Hei alle!
Jeg vurderer å si opp morgenavisen. Stadig oftere setter jeg kaffen i vrangstrupen og får dagen ødelagt! Kanskje det beste er å slutte å lese aviser i det hele tatt? Eller holder det å bla forbi ledere, kommentarer og debattinnlegg?

Fredag 10. november skrev Aftenpostens kommentator, Therese Sollien, om konsekvensene av at baby boom-generasjonen ”tillater seg å leve lengre” enn eldre gjorde før. Og verre blir det. Hun presiserer at begrepet ”eldrebølgen” er misvisende. Det blir vedvarende høyvann, og det blir dyrt, skriver hun.
Det kan virke som økningen av antall eldre i samfunnet representerer større fare enn smelting av polarisen….
Det er på sin plass å nevne at selve saken hadde mange gode poeng.

Ta til pennen, svar, skriv innlegg, ring Dagsnytt 18, møt opp i Debatten, oppmuntres vi til.  Vi skriver, vi svarer og vi forsøker stadig å komme ”på” i debatten.  Men hva skjer? Selv Jan Davidsen i Pensjonistforbundet står stort sett bare i rampelyset etter hvert trygdeoppgjør en gang i året.. Sist han var i pressen ble han hengt ut på lederplass med bilde, uten mulighet for å komme til orde.
Hvorfor er det slik at vi som representerer seniorene ikke blir spurt om hva seniorene mener?  Hvor er Statens Seniorråd, eldrerådene, de politiske partienes seniorgrupper  osv .osv?

”Hver gang” eldre i arbeidslivet står på agendaen blir debattant Elin Ørjasæter invitert. Hun er så frisk, tabloid, utfordrende osv. Jeg tillater meg også å kalle henne ”senior-fiendtlig”.
Mitt håp er å få gå en runde i ringen med henne i Dagsnytt 18 eller Debatten!

Er det noe vi  kan gjøre for å bli hørt, sett, relevante og viktige? Ja, vi kan starte, lede og påvirke debatten i egne kanaler. På vår sentrale Facebook-side er det ofte gode debatter med saklige innlegg. Vi når ut til tusenvis av mennesker og engasjerer medlemmer i andre organisasjoner. Fordelen med å drive debatt i egne kanaler er at man vet at alle som er inne på siden er interesserte i vårt budskap.

-Om vi skal bli mer synlige er det et minimum at vi deltar i egne debatter på egne sider!
Du er hermed utfordret. Flott om du informerer om  din rolle i Seniorsaken ! 

Om det hendte noe annet denne uka har det druknet i engasjement for saken over.

Nei forresten. Et spennende brev dumpet ned i mailboksen. Det var en invitasjon til å møte røverne i Oslo fengsel. Seniorene i fengselet ønsket å snakke med en organisasjon som representerer dem ut i fra alder, ikke forbrytelse og straff.
Møtet blir sendt i en utgave av programmet Røverradioen som sendes på P2 hver lørdag 13.30.

For noen er det vanskeligere enn andre å komme i fengsel. Det vil ta noen uker å bli godkjent.

Ha en strålende uke!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter