Aktuell profil – Egil Roger Petersen (76)

Fysisk trening på blå resept?

Vi er vel ikke der riktig enda, men med tanke på alle de helsebringende effekter fysisk trening har, skulle det kanskje ikke være helt utenkelig. Det er uomtvistelig påvist at systematisk fysisk trening er bra for det meste og for de fleste.

Bevisstheten om dette kunne nok vært bedre, og fastlegene burde kanskje oftere ordinere trening i stedet for piller.

Egil Roger Petersen er medlem i SENIOR NORGE Østfolds sitt styre. Han var i yngre år konkurransesyklist og senere autorisert dommer. Etter hvert ble det nok mer dømming enn sykling på Egil, og han fikk oppleve at styrken og spensten i lårene stadig ble redusert. Det er kjent at uten trening reduseres styrken årlig med 1% allerede fra 35 års alder.

«Kom deg inn på treningsstudio!» var det råd han fikk av fastlegen sin.

Egil Roger har nå trent fast på Family Sports Club i Fredrikstad i mer enn et halvt år. Hvilke erfaringer har han så gjort?

 

  • Jeg valgte Family Sports Club fordi de er kjent for å være velorganisert og fordi de har egne grupper for seniorer, for herrer og for damer, og egne trenere for de samme gruppene.
  • Veiledningen og den personlige oppfølgingen jeg har fått fra starten av har vært til god hjelp for å komme i gang med trening. Det er mange år siden sist. De personlige trenerne deler gjerne sine kunnskaper og erfaringer med deg!
  • Jeg lurte litt på hvordan det ville være å begynne å trene igjen i en alder av 76. Ingen grunn til engstelse. Det er aldri for sent å begynne å trene. Hos Family får du et treningsprogram som er tilpasset ditt fysiske nivå – og så tar du det derfra!
  • Du kan trene individuelt og du kan delta i Seniorgruppens fellestreninger. Jeg gjør begge deler. Det er særskilt fint å delta i Seniorgruppen hvor man fort blir kjent med folk i samme aldersgruppe som en selv. Det er hyggelig og sosialt.
  • Litt uvant å begynne å trene igjen, men jeg fant snart rytmen. Jeg har erfart at det ikke tar lang tid før styrken kommer tilbake, men det å bygge opp en god kondisjon tar nok litt lenger tid.
  • Jeg har forstått at det er om å holde ut. Jeg spurte en veltrenet treningskamerat, som er noen år eldre enn meg, hvor lenge han hadde tenkt å holde på. «Tør ikke slutte» var svaret!

Egil Roger er meget godt fornøyd med sine erfaringer og håper mange som nøler og har problem med å komme seg opp av sofaen, kommer etter!

 

Flere gode dager og flere år!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter