Åse Michaelsen (57) utnevnt til eldre- og folkehelseminister

Åse Michaelsen er født i Mandal og kan se tilbake på tre perioder i Stortinget. Hun ble første gang valgt i 2005, og hun har sittet i transport- og kommunikasjonskomiteen, justiskomiteen, kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og valgkomiteen, men tok ikke gjenvalg i 2017.

Åse er utdannet interiørarkitekt og har ellers yrkeserfaring fra Norges eksportråd og som «handling coordinator» og tillitsvalgt i SAS. I tillegg har hun erfaring fra næringslivet som driver av bensinstasjon.

Lokalpolitisk har hun vært medlem av bystyret og formannskapet i Mandal, og er tidligere sentralstyremedlem for Fremskrittspartiet. Med andre ord, er det en meget allsidig dame som nå skal ta fatt på oppgaven som eldre- og folkehelseminister.

Senior Norge har lenge etterlyst et eget departement med ansvar for eldresaker og når vi nå får en kombinasjon med folkehelse, er det med stor forventning vi ser frem til å bli bedre kjent med henne. Det er to viktige områder hun får ansvar for og hvor det er mye å gripe fatt i.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter