Distriktssendingene – SKIVEBOM av NRK!

Det er ikke seerne som har undervurdert verdien av distriktssendingene – det er NRK!

Det ble et ramaskrik fra det ganske land når distriktssendingene ble redusert til fattige 4 minutter før dagsrevyen og kveldsnytt. De sterkeste innvendingene har naturlig nok kommet fra senior- og pensjonistforeninger. De eldre er distriktssendingenes mest lojale seere. Men det er også en rekke andre som har latt sine protester høre.

Beslutningen bak reduksjonen av distriktssendingene bygger på undersøkelser som viser en markert endring i publikums medievaner. Vi må undres på om et representativt utvalg av eldre har vært med i de undersøkelser det vises til. Det er fra de eldre de sterkeste reaksjonene kommer.

Vi synes det er merkelig at NRK skulle vise så lite innsikt ved å gå i denne fellen. Er det 35-åringene som har fått lov til å bestemme?

NRK sier selv:

For en del av vårt trofaste publikum er disse sendingene det aller viktigste i deres mediehverdag. Vi har rett og slett undervurdert den enormt sterke relasjonen de har til TV-nyhetene fra sitt distrikt. Dette har vi nå tatt inn over oss. Derfor forlenger vi nå distriktssendingene i forkant av Dagsrevyen, sier Gynnild-Johnsen.

Forlengelsen er fra 4 til 9 minutter. Sendingene var tidligere på 15 minutter. Kun halv seier til oss og våre medprotestanter. Vi er ikke imponert.

Dette har vært en form for sentralisering, noe som folk flest er lut lei. Dette skulle NRK ta til seg og heller styrke distriktssendingene og ytterligere utnytte den kompetanse og kapasitet som er bygget opp ved distriktskontorene.

La lokalnyhetene få den plass de fortjener -og som seerne vil ha!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter