El sykkel – alltid medvind!

 

Vi så den første gang for noen år siden. Det var på Bornholm. Det var en eldre herre på sykkel som ålet seg frem i rushtrafikken. Lett og uanstrengt, i oppoverbakke, i et imponerende tempo.

Han syklet på EL sykkel!

 

Siden den gang har El sykkelen blitt et vanlig syn. I år regnes det faktisk med at det kommer til å bli solgt 70.000 El sykler i Norge. Det kommer til å bli mange flere på våre veier etter hvert!

Hva er det som gjør El sykkelen så populær – for yngre, så vel som for godt voksne? Det er kanskje de siste som har mest glede av El sykkelen. Rekkevidden blir større.

Du får en opplevelse av alltid å sykle i medvind, og de bratte oppoverbakkene er blitt betydelig slakkere. Det går som en lek. Tenk på de som sykler med barn i tilhenger til barnehagen. Det blir mye lettere med El sykkel. Den som jobb-pendler med sykkel, kommer på jobben uten å være gjennomsvett.

Det kan bli en EL sykkel-bølge etter hvert som bomringene kommer på plass. Ingen bompenger og ingen parkeringsproblemer når du kommer frem. El sykkel blir et lønnsomt alternativ.

Det er lett å bruke El sykkel. Kan du sykle, så kan du bruke El sykkel. Du må trå hele tiden. Stopper du å trå, så kutter el motoren ut. Det samme hvis farten overstiger 25 km/t!

Du får fortsatt mosjon når du bruker El sykkel. Du kan til enhver tid regulere hvor meget el assistanse du vil bruke – fra 0 til max. Du kan om du vil, bruke den som vanlig sykkel, og nøye deg med å koble inn el assistansen i motbakker eller i motvind!

Om du tenker å skaffe deg El sykkel er det riktig å bruke god tid til å orientere seg. Det finnes et utall av varianter. Damesykkel, herresykkel, unisex sykkel, sykkel med dempegaffel, sykkel med to hjul foran, eller bak og bagasjekasse, sammenleggbare sykler m.m. Det kan være forskjellig batterikapasitet og rekkevidde. Mer enn nok å forholde seg til.

Så er det dette med pris. De varierer fra kr. 5.000 til kr. 35.000. Det er lett å bli forvirret, men det er vel slik her som ellers, at du ikke får mer enn det du betaler for.

Vil du vite mer, kan du søke på internett/google «El sykkel». Der finnes blant annet henvisning til et utvalg med tester som det kan være nyttig å orientere seg i.

EL-sykkel: alltid medvind!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter