Et år på Family Sports Club – våre erfaringer

Det er nå vel et år siden Senior Norge Østfold gjorde sin inntreden på Family Sports Club i Fredrikstad. Vi hadde etter hvert blitt mer og mer oppmerksom på betydningen fysisk trening har – og spesielt for oss eldre. Det er aldri for sent å begynne å trene og helsegevinstene ligger ikke langt unna!

Vi valgte Family Sports Club i Fredrikstad, fordi de er et velrennomert treningssenter og at de har egne grupper for seniorer – så vel for dame som for herrer!

Vårt mål ved å trene på treningsstudio, var bli kjent med denne formen for fysisk trening, og vinne kunnskap. Samtidig har vi gjennom flere media lest oss opp på emnet. Det som er helt klart, er at fysisk trening er bra for det aller meste, kan bidra til å sinke aldringsprosessen og gi oss bedre dager! Det som også synes sikkert, er at kroppen forfaller om den ikke brukes!

Gjennom året som har gått har vi ved flere innlegg i SENIORAVISA formidlet vår kunnskap til våre medlemmer og andre lesere. Målet er å styrke forståelsen for hvilken betydning fysisk trening har, og å få flere opp av sofaen!

Å trene på treningsstudio er sosialt. Man får nye venner og flere som man blir på «hils» med!

Skal man få noe ut av treningen, så må den være systematisk og kontinuerlig – en prioritert del av hverdagen. Rydd plass i kalenderen og tren til faste tider! Kommer det opp noe «annet», så må det vike for treningen – ellers blir det lett til at det ikke blir noen trening.

Dette er avgjørende for om man skal lykkes med sine forsetter! «Av og til« gir ikke resultater!

Forfatteren hadde noen personlige mål. Det første var å vinne tilbake fysisk styrke. Det andre var å bli kvitt noen kg som hadde siget på i løpet av noen år! 90 kg var utgangspunktet.

Det første har gått meget bra, men ikke det andre. Badevekta viser fortsatt 90 kilo etter å ha vært oppe i 93 en periode. Jeg hadde undervurdert et par forhold. Trening med tunge belastninger gir muskler og muskler veier. Dernest så øker det appetitten vesentlig, og om man ikke tar kontroll, så går det gale veien! Og så hadde jeg ikke satt meg konkrete mål for vektreduksjonen!

Utvikling av mine mavemuskler (min kone kjøper ikke den!) gjør at jakkene mine ikke lenger lar seg kneppe igjen. Bytte ut hele garderoben ville bli en kostbar affære! Vekten må ned!

5 kg ned er målet! En halv kg i uken over 10 uker så skulle jeg være nede på 85 kg ved utgangen av januar måned. I god tid før badebuksesesongen.

Min strategi er å trene 3 dager i uken på Family Sports Club, unngå for store middagsporsjoner og kaloribombene – sjokolade, snacks, øl, vin, fete oster og fet mat. Dette burde jeg greie!

Skal holde dere orientert etter hvert!

Ønsker alle god trening!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter