Evert Taube – show i Engelsviken!

«TRE OM TAUBE» -«I EN VIK HÖR MAN MUSIK!»  Viken er naturligvis Engelsviken og temaet er Evert Taube for 21. år på rad. Vi gikk glipp av den første forestillingen, men har vært med hvert eneste år siden – altså var det vår 20. gang. Fortsatt minst like underholdende!

Vi har valgt å kalle det for «show», for det er minst like meget «show» som «Taube». Vi som husker den gode Evert fra hans opptredener i radio, har et bilde av en aldrende mann som fremførte sine tekster og sanger i rolig tempo med en grøtete og noen ganger litt snøvlete stemme. Vi har flere ganger under forestillingene på Engelsviken lurt på om Evert ville snu seg i graven om han hadde opplevd «Tre om Taubes» lett jassifiserte utgaver av hans sanger med høyt tempo uten sordin.

Vi tror egentlig ikke det fordi «Tre om Taube» består av spilleglade artister og gjøglere som år etter år leverer underholdning av ypperste klasse. Denne gangen besto gruppen av Nissa Nyberget, Lars Klevstrand, Hege K. Johannessen, Hermund Nygård og Ole Marius Melhus.

Nissa Nyberget er primus motor og leder showet med sikker hånd og innlagte, overraskende improvisasjoner. Hege K. Johannesen og Lars Klevstrand står for de fleste sangene og de andre sørger for feiende, flott bakgrunnsmusikk. De er en meget vel samspilt gruppe!

Evert Taube og vår egen Alf Prøysen har mye til felles. Begge har hatt en fantastisk innlevelsesevne og tilsvarende fortellerevne. Begge leverte utrolig gode tekster. Men deres utgangspunkt var vidt forskjellig. Alf Prøysen var griskokk og så alt nedenifra – Evert Taube var verdensmannen og så det meste fra en annen vinkel – fra oven! Begge store kunstnere som er høyt verdsatt, og stadig like aktuelle.

Hvert år presenterer «Tre om Taube» et nytt program, bestående av noen velkjente «svisker» samt tekster og melodier som er mindre kjent. Everts produksjon består av godt over 200 tekster. Ikke mindre enn 116 av dem har så langt stått på reportoaret til «Tre om Taube». Men det er altså fortsatt nok å ta av til kommende sesonger!

Evert Taube hadde et spesielt forhold til vårt nærområde, Bohuslän. Mange av hans tekster har utgangspunkt i dette. Så har han jo seilet på verdenshavene og blant annet oppholdt seg i Sør Amerika. Flere av hans tekster er hentet fra dette!

Vi opplever showet på Engelsviken som stor underholdning. Det er vi ikke alene om. Stemningen i et fullsatt lokale, med mange godt voksne, er «helt oppunder taket». Gledesspredende underholdning! Vi er ikke alene om å komme tilbake år etter år!

Showet kjøres frem til 18. august. Det kan hende at det fortsatt er ledige billetter. Så løp og kjøp! Ring Engelsviken Brygge restaurant, tlf 69 35 18 40, og hør om det er plass å få!

Vi kommer garantert tilbake til neste år og regner med å treffe mange «gjengangere»

Takk til «Tre om Taube» for fenomenal underholdning.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter