Fredagsrengjøringen – øvelse også godkjent for menn!

Dette har vært en arena som i stor grad har vært dominert av kvinner selv om det også er en del menn som etter hvert har sluppet til!
Under temamøte som vi hadde på Holmen Eldresenter i Fredrikstad for vel et år siden, beskrev den aktive og velkjente senioren Astrid Nøkleby Heiberg, hvor meget fysisk trening det ligger i rengjøringarbeidet. Hun fremholder at man faktisk får god mosjon gratis «på kjøpet». Det blir en rekke bøy og tøy-øvelser, strekkøvelser og faktisk også et element av kondisjon.

Disse forholdene hadde vi ikke tenkt så nøye over. Men hvorfor skal denne øvelsen i stor grad være forbeholdt kvinnene. Er det ikke på tide å slippe mennene til! Det er da ingen rimelighet i at de skal holdes utenfor.

Undertegnes kone er særdeles forståelsesfull og har for lengst overlatt ansvaret for fredagsrengjøringen til meg. Først dreide det seg om gulvvask og rengjøring av toaletter og baderom. Senere har hun lagt til vinduspuss hver 14. dag. Leiligheten er på 95 kvadratmeter og jobben er unnagjort på et par timer. Fin seniortrim!

To dagers trening i uken på Family Sports Club i Fredrikstad + fredagsrengjøringen gir tilstrekkelig mosjon til å holde en bra fysisk form!

Det er ikke noen grunn til å unnlate å vise mennene tillit til at de skulle makte jobben.  Erfaringer viser at mennene forbausende hurtig tilegner seg nødvendig kompetanse.

Vår eminente hopptrener, Alexander Stöckl har vist hvor viktig utstyr er for å kunne hevde seg i  verdenseliten. Selv fant jeg ut at langkosten med en skurefille som stadig falt av, ikke var bra nok. Et unikum av en langkost med integrert skurefille, til en pris av utrolige kr. 199,-, fant vi på Europris på Rolvsøy. Nå føler jeg at jeg kan konkurrere med proffene.

Når fredagsrengjøringen er vel blåst og dommerkarakterene lyder på 19 – 19 -19- 19-19,5 – da blir det en bra helg!

Så til slutt en oppfordring til damene, ikke tvihold på fredagsrengjøringen – slipp mennene til!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter