Fredrikstad på vinnersporet – Sarpsborg sliter i motbakke!

SENIOR NORGE Østfold har vært med på å sette fokus på mat og tid for måltider på sykehjem og i hjemmetjenesten. Det er med tilfredshet vi ser at dette etter hvert gir resultater!
I et annet innlegg på vår nettside den 19. februar fremgår det at Sarpsborg kommune er på banen, men at ikke alt er like enkelt.
På den annen side er Fredrikstad kommune på vinnersporet. De har kommet langt med så vel tid for måltider som kvalitet på den mat som tilbys. Fredrikstad Blad har vært en runde til forskjellige sykehjem i kommunen og kan bekrefte dette. Fredrikstad kommunes eldrematsatsing blir lagt merke til på Stortinget. I forrige uke var Tuva Moflag (Ap) i helse- og omsorgskomiteen på besøk.

Siste sykehjem Fredrikstad Blad har besøkt er Solliheimen på Kråkerøy. Vi gjengir i sin helhet en artikkel i Fredrikstad Blad den 13. februar:


Dette kan Fredrikstad være stolt av!

Et ordtak sier at vi kan måle kvaliteten på et samfunn ved å se på hvordan det behandler sine svakeste. Og selv om eldre blir stadig mer ressurssterke, havner mange på institusjoner eller blir avhengig av hjelp hjemme når årene røyner på og helsen skranter. Da er god ernæring, i form av sunn mat som er innbydende, helt avgjørende. Underernæring blant våre eldste medmennesker er vanligere enn vi ønsker å tro. Og underernæring har en lang rekke uverdige konsekvenser for den enkelte. Derfor er det veldig hyggelig å lese alle de positive nyhetene Fredrikstad Blad har kunnet bringe de siste dagene om den maten som serveres på sykehjem og i hjemmetjenesten i Fredrikstad kommune.

Vi tør påstå at det finnes en ganske utbredt oppfatning om av at maten som lages til eldre på store felleskjøkken ikke holder mål. For Fredrikstads del kan dette heretter rubriseres som en misoppfatning. Våre reportasjer har vist at de eldre bokstavelig fetes opp av engasjerte og ærekjære medarbeidere på kommunale kjøkken. Det er som musikk i ørene når kjøkkensjef Katrine på Solliheimen forteller at hun er opptatt av at maten både skal smake godt, være fargerik og se delikat ut.

Fredrikstad kommunes eldrematsatsing blir også lagt merke til på Stortinget. I forrige uke var Tuva Moflag (Ap) i helse- og omsorgskomiteen på besøk i Fredrikstad. Anledningen er et forslag om en nasjonal ernæringsstrategi for eldre som bor i sykehjem eller mottar hjemmetjenester. Dette forslaget vil nå forhåpentlig være inspirert a Solliheimen-kjøkkensjefens visjon: «Her skal det være hotellfølelse hver dag hele uka!»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter