Hacket – det kunne vært deg!

 

Vi har etter hvert alle blitt kjent med fenomenet hacking. Noen går inn i andres datamaskiner, stjeler eiernes identitet, tilegner seg informasjon de ikke skal ha, svindler eierne for penger og skaper en masse problemer. Hacking er en kriminell aktivitet.

Nå er det slik at hacking ikke bare er noe som «noen andre» blir utsatt for. Det kan like gjerne gjelde deg. For å unngå ubehageligheter hacking medfører, må man beskytte sin PC så godt som mulig.

 

Det er lett å bli lurt på internett, så det er om å være våken!

Internett har for de fleste av blitt en naturlig del av hverdagen og brukes både til å lese nyheter, betale regninger, se på film og mye mer. Men vi har ikke nettet alene. Det er dessverre også mange som livnærer seg på å svindle andre, og det er ikke alltid vanskelig.

Det er en utfordring for svindlerne å fremstå som troverdige. Tidligere har deres meldinger vært preget av dårlige «google» – oversettelser og har vært relativt lett å gjennomskue. Men de utvikler stadig sine metoder, og deres meldinger kommer nå mer og mer på godt norsk.

Personlige erfaringer er det man lærer mest av. Vi fikk en melding fra Microsoft som vi burde ha gjennomskuet. Det var ikke Microsoft som henvendte seg til oss, men noen hackere som fremsto som Microsoft. I vår ubetenksomhet besvarte vi meldingen.

Det skulle vi ikke gjort! De tømte vår PC, skapte en masse problemer og de sendte ut et «tiggerbrev» til e-postadresser de nå hadde fått tilgang til. Ubehagelig å bli lurt!

Vi er opptatt av at våre medlemmer og andre av våre lesere blir kjent med disse problemene og hvordan de kan beskytte sine PC’er. Derfor har vi utarbeidet en veiledning «Ting du bør passe deg for på Internett». Den er tilgjengelig ved å trykke på den blå linken.

Har du spørsmål, kan du ringe PC-hjelpen, Terje Lloyd Andersen tlf 922 87 090 – kl 1300 – 2100

Beskytt Pc’en din!  God vakt!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter