Hacket — og reddet av «PC-hjelpen»!

 

Har du tillit til et selskap som Microsoft? De er et av de ledende teknologiske selskapene i verden, som er kjent for å være bunnsolid, har god forretningsmoral og nyter stor anerkjennelse. For egen del har jeg synes de fortjener tillit!

Jeg ventet på noen viktige epost-meldinger. Ved et tilfeldig sammentreff kom det inn en melding fra nettopp Microsoft. På grunn av noen oppståtte feil var noen av mine inngående meldinger blitt liggende «på vent». Servicevennlige Microsoft lovet å rydde opp i dette. Da trengte de e-postadressen min og inngangskoden.

 

De fikk begge deler – Microsoft var jo til å stole på!

Det var bare det at det var ikke Microsoft jeg hadde fått meldingen fra. Det var fra noen hackere som ga seg ut for å være «Microsoft», som nå hadde sikret seg inngang til min PC. Dette var første pinsedag.

Annen pinsedag kom straffen veltende inn over naive meg. Jeg begynte å få en rekke telefoner hvor mine kontakter fortalte meg at de hadde fått en melding fra meg som de synes så litt merkelig ut. Jeg skulle sitte fast på en flyplass i Donets i Ukraina, uten lommebok og kredittkort. Det ville være fint om jeg kunne få et lån på kr.16.000 satt inn i Western Union Bank. De aller fleste har forstått at dette var en svindelforsøk som var lett å gjennomskue. Men likevel var det noen som ga uttrykk for bekymring for meg som satt alene og blakk på en flyplass i krigsherjede Ukraina!

Straffen var hva de hadde gjort med PC’ en min. De hadde praktisk talt tømt nesten alle E-post-funksjonene. Det var faktisk bare var «send»-funksjonen som var intakt. Jeg forsto med en gang at det å rette opp dette, lå langt over min ringe datakompetanse.

Det er mange, uavhengig av kunnskapsnivå, som ofte snubler i dataproblemer og blir stående fast. SENIOR NORGE Østfold har derfor opprettet en tjeneste som primært skal være tilgjengelig for foreningens medlemmer, «PC-hjelpen». Det er en telefontjeneste hvor vår dataansvarlige, Terje Lloyd Andersen, er tilgjengelig med råd og veiledning. Gratis tjeneste for medlemmene. Denne tjenesten er allerede operativ. Et skritt fremover og en betydelig medlemsfordel!

I tillegg tar vi sikte på å tilby på kommersiell basis abonnementer for løsning av dataproblemer ved fjernstyring av PC ’en til den som har behov for hjelp. Den som har behov for hjelp og hjelperen sitter begge i hver sine stuer med førstnevntes dataskjerm på begges PC’ er. Hjelperen kan styre dataskjermen og gjennomføre korrigeringer mens begge ser det samme. Effektivt og pedagogisk.

«PC-hjelpen» ble min redning og vei ut av uføret jeg var kommet i. Jeg ringte 922 87 090 og fikk kontakt med Terje. Hans råd var at dette måtte vi løse med fjernstyringsprogrammet. Og slik ble det. Etter et par timers arbeid, så var det meste på plass – en jobb jeg på ingen som helst måte hadde kunnet gjøre på egen hånd.

To råd til slutt:

 

Det første: Har du pc-problemer du ikke greier å løse selv – ring PC-hjelpen tlf 922 87 090 og Terje hjelper deg!

Det andre: Ikke gi fra deg kodene dine!

 

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter