Hvordan ville du likt å være korridorpasient?

– I den stadige debatten omkring sykehuset på Kalnes har dette med korridorpasienter vært et hett tema. I henhold til planen skulle det ikke være korridorpasienter på Kalnes, men slik er det ikke blitt. Kapasitetsbehovet har vært feilberegnet. Man kan like det eller ikke, men det kan ikke lenger fornektes at kapasiteten på Kalnes er for liten.

Så har det altså blitt korridorpasienter likevel.  Debatten har i stor grad dreid seg om hvor mange korridorpasienter sykehuset skulle tillate seg å ha. Mens hvordan det er å være korridorpasient har nesten ikke vært belyst. Det å ligge i en sykeseng på utstilling i en travel korridor må oppleves som nedverdigende. Hvem ville like det?

Korridorpasientene må være særdeles tålmodige som finner seg i sin skjebne uten høylytte protester.  I så måte stiller de på linje med legene som knapt er hørbare i debatten.

Det er meget interessant å lese i Fredrikstad Blad den 13. januar om Johnny Johansen (78) sine opplevelser som korridorpasient. Endelig en som våger å stå fram og synge ut!

Vi klipper noen overskrifter og avsnitt av artikkelen i Fredrikstad Blad:

«Det var som å ligge på E6»

Johnny Johansen (78) var innlagt ved Sykehuset Østfold Kalnes fra tirsdag til onsdag denne uken. Han er nesten utelukkende negativ når han snakker om oppholdet.

-Det var noen fæle greier. Jeg har et kranglete hjerte, så jeg har vært på sykehus en del ganger. Dette var en av de verste sykehusopplevelsene jeg har hatt, forteller han.

Da han først ble henvist til sykehuset av legen sin, fikk han et «ålreit» enerom. Ved midnattstider fikk han beskjed om at han skulle flyttes ut på gangen grunnet plassmangel.

-Det var som å ligge på E6. Det var ikke lett å sove eller roe seg ned. Jeg ble svimmel av all trafikken og folk rundt meg, sier han.

-Jeg fikk ikke sove, og til slutt måtte jeg be om en sovetablett. Da fikk jeg også utdelt en sovemaske og ørepropper, sier han

I samme utgave av Fredrikstad Blad er det en artikkel hvor stortingsrepresentant Ole Andre Myrvold krever svar fra helseminister Bernt Høie om kapasitetsproblemene på Kalnes og statsrådens visjon om null korridorpasienter. Som nevnt i et annet innlegg undres vi på hvilken virkelighetsopplevelse statsråden sitter med etter sitt besøk på Kalnes.

Sykehusledelsen på Kalnes må ta inn over seg at sykehuset har for liten kapasitet. Det må finnes permanente løsninger som eliminerer behovet for å lagre pasienter i sykehusets korridorer.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter