Institusjonsmat – Terningkast 5 for Halden Fengsel – stryk for sykehjem i Halden!

Et stadig tilbakevendende tema er mat på institusjoner. SENIOR NORGE Østfold har ved flere anledninger skrevet om dette, senest 28. mai i år, «Mat på sykehjem – fortsatt et stykke fram».  Dagbladet, med Tine Faltin Aase Dotterud og Nina Hansen (foto), har vært på tur med TV-kokken Bård Greni og bl.a. besøkt Halden fengsel, studentkantina og institusjoner i Halden. Besøket var ganske vist i fjor høst, men det er ikke noe som tilsier at situasjonen er annerledes nå.

Besøket på kjøkkenet i Halden fengsel var en oppløftende opplevelse, her ble det servert god hjemmelaget får-i-kål som både smakte godt og så delikat ut, noe som stimulerte apatitten og ga mersmak. Bård Greni ga en soleklar terningkast 5.

De var også på besøk i studentkantinen ved Høgskolen i Østfold. Også her var maten god og hadde delikat utseende. Maten som ble servert var spareribs, noe som studentene viste å sette pris på. Studentkantinen kom på en meget god andreplass med terningkast 4.

Men så var det maten på offentlig institusjon da. Bård sier det rett ut – «Om man ikke er redd for å bli gammel fra før, er denne maten grunn til å bli livredd, sier Greni».

Meny: Kjøttpølser med smeltet smør, makaronistuing og kokte poteter. Dessert: Et beger rislunsj fra Tine

«- Å fytti rakkern, dette var vondt. Pølsa må være den billigste på markedet, makaronistuingen minner om en melklump. Hadde dette blitt servert andre steder, ville det blitt ramaskrik. Men de eldre er så høflige, sier Bård Greni».

Hadde det vært mulig å gi terningkast 0, var det det det skulle være, men laveste vurdering er 1.

Når skal det bli en endring? Skal ikke de eldre på institusjon tilgodesees med vanlig god mat som både smaker og ser godt ut? Aller helst skal det være tilberedt på eget kjøkken av faglærte kokker. Men med den innstilling som er blant de som bestemmer, ser det ut som det er laaaangt fram før dette vil skje.

God appetitt!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter