Åsmund i Kollen

Kollensvevet – 60 år etter!

Hva skal man gi en bestefar og oldefar som har passert 80 i bursdagspresent. Det hadde kløktige etterkommere tenkt nøye over. De kom frem til at en opplevelsespresent ville kunne passe bra. Det skulle bli en opplevelse som innebar en skikkelig utfordring for en tidligere skihopper!

Så langt tilbake som i 1958, for 60 år siden, deltok jeg i hopprennet i Holmenkollen. Det ble ikke noen topplassering. Men for meg ble det likevel en kjempeopplevelse i nærvær av 70.000 tilskuere.

Dette var før de store ombygginger av bakken fant sted. Vinneren hadde det lengste hoppet på 64 meter. Det imponerer ingen i dag, men det var andre tider og andre forutsetninger.

Min lengde den gang var 59 meter, og den lengden skulle nå bli ettertrykkelig slått!

En av attraksjonene i Holmenkollen i dag er en Zipliner. Det er en wire som er strukket fra toppen av tårnet til bunnen av bakken. Den er 361 meter lang og høyden fra toppen til bunnen er 107 meter!  Man blir godt huket fast i et oppheng med hjul på wiren.

En tur med Ziplineren var opplevelsespresenten!

Det skulle bli et skikkelig adrenalinkick! Det var en fin sommersøndag, 19. august. Min kone og jeg rakk akkurat å si farvel, før jeg ble huket på og satt på startbommen. Det var mildest talt skremmende å se hvor dypt ned det var – og hvor bratt det var! Starterne talte til 3 og så bar det utfor i rasende fart. Høyden over ovarennet var 6 – 7 meter, etter at vi passerte hoppet steg den raskt og nådde nok 20 – 30 meter da overgangen ble passert. Så, på en to tre, var det hele over og jeg kunne puste ut! Utsikten underveis må ha vært fenomenal, men den fikk jeg nok ikke med meg.

 

Nå er den personlige rekorden 361 meter!

Min svigersønn, en av giverne av opplevelsespresenten, var solidarisk, stilte opp med moralsk støtte, og gjennomførte samtidig med meg i en parallell wire. Så dette var et parløp!

Er dette egentlig en øvelse for seniorer? Denne dagen var jeg visstnok eldste deltager. Men det har vært mange godt voksne før meg som har våget seg utfor. Eldstemann som har gjennomført er 92 år!

Så til alle seniorer som vil ha en opplevelse som får blodet til å bruse, ta en tur til Holmenkollen, hent fram motet, og prøv dere på Ziplineren!

Lykke til! – Dere har noe å se frem til!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter