Kunsten å bli gammel – uten å bli det!

 

SENIOR NORGE Østfold avholdt årets første temamøte i Glenghuset i Sarpsborg onsdag den 3. januar. Stappfullt hus – alle 108 plasser besatt!

Agnete Tjærandsen som foredragsholder og Øistein Darum i spissen for de spilleglade musikerne, Floaguttæne, gjorde møtet til en festforestilling av de sjeldne.

 

Vi hadde en spennende foredragsholder i Agnete Tjærandsen. Hun er kjent som tidligere journalist og programleder i NRK TV/radio. I sitt 85 år er hun fortsatt like aktiv. Hun er medlem i sentralstyret i SENIOR NORGE, medlem av bystyret i Bodø, og varamann på Stortinget.

Det er en utfordring å gjengi den entusiasme, vitalitet, humor og optimisme som preget Agnete Tjærandsens foredrag. Hennes forutsetning er at vi i stor grad kan påvirke vår egen situasjon og at vi ikke er eldre enn det vi er i hodet. Samtidig legger hun vekt på at vi må være mer fokusert på alle de muligheter som tilbys oss fremfor begrensinger.

Det handler om det mentale – ikke alder, vilje – ikke talent, nysgjerrighet fremfor forkunnskap, og moro – ikke frykt. Kan vi så tilføye pågangsmot!

Ha et aktivt forhold til fremtiden som pensjonist. Vær sosial, omgås andre mennesker, finn møteplasser som gir muligheter for felles aktiviteter. Delta – vær aktiv.

 

Så understreket hun betydningen av trening, både mentalt og fysisk. Hodet har like stort behov for trening som kroppen – og så vel hode som kropp er trenbare. Lær noe nytt hver dag, tren fysisk regelmessig og få flere gode år!

Agnete Tjærandsens foredrag sprutet av entusiasme og trollbandt forsamlingen.

-Møtet ble toppet av Øistein Darum og Floaguttæne. De hadde et feiende flott program og fikk det til å svinge på Gleng. Forsamlingen deltok med stor entusiasme i allsangen. Det er nok ikke siste gang vi ser Floaguttæne på våre møter!

Vi takker alle som kom til oss og ønsker velkommen ved neste korsvei.

Vårt neste temamøte blir i Kulturhuset i Mysen, onsdag 7. februar kl. 1900.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter