Leserkommentar – Den siste amalgamgenerasjonen

Vi er takknemlig for kommentarer vi får til våre innlegg i SENIORAVISA. På denne måte får vi belyst de saker vi har oppe, fra forskjellige synsvinkler og vi får korrigert eventuelle faktafeil som måtte ha sluppet gjennom vår sluttkontroll. Så synes vi at det er flott at våre lesere på denne måte engasjerer seg og bidrar til at SENIORAVISA kan bli et enda bedre produkt.

Nedenfor gjengir vi kommentarer vi har fått til vårt innlegg den 22. oktober – «Den siste amalgamgenerasjonen:

Agnete Tjærandsen – leder for eldrerådet i Bodø

«Medvirkende er også at tannlegegenerasjonen den gang var opplært til at hele tanna skulle bores ut selv om hullet var lite. Derfor ble det mange store amalgamfyllinger.»

Per Nygaard-Østby – tannlege og leder for ressursgruppe Helse og omsorg i Senior Norge

«Interessant innlegg. Men jeg mener det er feil når dere sier at hjemmeboende pasienter ikke har det samme tilbudet som sykehjemsbeboere. Det er likt for begge grupper, men problemet for hjemmeboende er at kommunen/fylket ikke er ansvarlig for transport til tannlegen. Hvilket medfører at mange ikke kommer dit.

Kuttene som er gjort, går ikke primært ut over pensjonistene. Kuttene er i hovedsak tatt på kjeveortopedi/tannregulering og den har vært overfinansiert i flere generasjoner grunnet dyktig salgsarbeid av kjeveortopedene. Noe kutt er gjort i spesialhonorarene. Det er satt nesten på nivå med almenpraktiserende tannleger innenfor de sektorer som gir refusjon.

Det store problemet er at alle snakker om reparativ odontologi og ineng om preventiv odontologi. Dette vil vi i ressursgruppen for helse og omsorg forsøke å gjøre noe med.»

Øivind Strømnes- pensjonist og varamedlem til eldrerådet i Sarpsborg

«Hele 1 av 3 utsetter eller dropper besøk hos tannlegen fordi de ikke har råd. Skulle tro dette gjelder mange eldre og kanskje spesielt de med minstepensjon!»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter