Borge Sykehjem

Nytt liv for Borge Sykehjem!

Vi har i tidligere innlegg omtalt offentlige bygninger som blir revet langt før oppnådd pensjonsalder. Onsøyheimen i Fredrikstad var et av disse bygningene. Den nyeste del av bygget hadde så vidt nådd konfirmasjonsalder da det ble revet. Folk flest synes dette er ille. Det er til å gråte av å se de nakne tomtene etter der hvor Onsøyheimen sykehjem tidligere stod!

Da er det desto hyggeligere å se at det blir nytt liv for tidligere Borge Sykehjem. Vi fryktet en stund at det skulle lide samme skjebne som Onsøyheimen.  I stedet skal altså bygget nå pusses opp for 7 millioner kroner og brukes som korttidssenter med 87 plasser.

Vi gjengir i det følgende en artikkel som stod i Fredrikstad Blad tirsdag 4. januar:

«Korttidssenteret i Borge pusses opp

Mandag 8. januar starter arbeidet med innvendig rehabilitering av Fredrikstad kortidssenter.

Ifølge Birgitte Skauen Kopperud, etatsleder for omsorgssentrene i kommunen, vil arbeidet pågå i flere uker. Kostnadene er estimert til sju millioner kroner.

-Det blir mye malerarbeid, i tillegg skal vi skifte en del dører og reparere verandataket. Vi skal også kjøpe inn en del medisinteknisk utstyr. Nøyaktig når vi blir ferdige, er det vanskelig å si nå.

-I en kort periode må noen beboere bo på tomannsrom, men vi er opptatt av at rehabiliteringen skal føre til minst mulig besvær for beboerne, sier Skauen Kopperud.

2. januar tiltrådte Elin Martinsen som ny virksomhetsleder for senteret.

– Jeg er fra Fredrikstad, er utdannet barnepleier og kommer fra en jobb som seksjonsleder ved Sykehuset Østfold, forteller hun.

– Hvordan blir det å gå fra et stort sykehusmiljø til en mindre og ganske annerledes arbeidsplass som Fredrikstad korttidssenter?

– Det tror jeg kommer til å gå veldig bra. Jobben er interessant og utfordrende. Jeg gleder meg til å ta fatt.»

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter