Terje Lloyd Andersen

PC-hjelpen — Noen ganger vil det seg ikke

Det hender vi kommer bort i dataproblemer vi forstår lite av. Denne gangen hadde til og med PC-hjelperen vår, Terje Lloyd Andersen, vanskelig for å forstå det problem Bjørg Sten-Nilsen trengte hjelp til.

Vedlegg til E-post som ble sendt til Bjørg, kom ikke gjennom fra bestemte avsendere – men kom gjennom fra andre. Dette hadde til følge at vi i en tid har måttet ettersende vedleggene pr. post – upraktisk, sent og dyrt! Bjørg henvendte seg derfor til Terje for å få hjelp til å løse problemet.

Bjørg og Terje koblet opp fjernstyringsprogrammet, TeamViewer, slik at Terje kunne styre Bjørg sin PC.  Så begynte feilsøkingsjobben.

Terje hadde for en gangs skyld store vanskeligheter med å finne ut av problemet.
Heller ikke fikk han den hjelp han ønsket hos noen av nettverks-/programleverandørene.
Men Terje ga seg ikke. Han mente å ha funnet en enkel løsning ved å gå noen nye veier.
Vanskelig for oss å forklare. Derfor slipper vi Terje til:


«Noen problem er betydelig vanskeligere enn andre å løse. Dette var et slikt problem!
Etter å ha brukt adskillig tid og energi, trodde jeg til slutt jeg hadde funnet ut av det. Problemet kan oppstå når avsender bruker Outlook og mottakeren bruker LiveMail, slik som i vårt tilfelle, eller når serveren, i dette tilfelle Altiboks, benytter en annen kodelesing enn den som sender e-posten. Måten å rette opp dette på synes å være og endre innstillinger i avsenderens PC.

Hørtes dette enkelt ut? Det var det ikke! Etter å ha snakket lenge og vel med e-postleverandøren til Bjørg, så mente vi at vi hadde funnet en løsning som vi KANSKJE skulle virke. Det gjorde den imidlertid ikke. Altibox hadde heller ikke hørt om denne problemstillingen. Etter lang søken på Internett, fant jeg de samme forslagene der som de jeg fikk fra Altibox, men ikke noen nye forslag. Enden på visa blir da at vi nok inntil videre må gå den «tunge» veien med at f.eks. Åsmund sender vedlegget til Bjørg via meg og at jeg videresender til henne.

Dessverre må jeg medgi at denne gangen lyktes vi ikke helt, hverken e-postleverandør, Internett eller jeg, men slik er det av og til: Noen ganger vil det seg ikke»

Da blir det til at vi sender E-post med vedlegg til Bjørg via Terje. Ingen optimal løsning, men dette fungerer og det er en løsning vi kan leve med!

«Det er kjempeflott å ha adgang til en slik tjeneste som PC-hjelpen. At vi denne gangen ikke kom helt frem får være så sin sak! Fint å kunne bruke fjernstyringsprogrammet, «TeamViewer».  PC-hjelpen er gratis for medlemmer i SENIOR NORGE Østfold.  Det er bare å prøve, sier Bjørg.»

Har du problemer med PC’en din? Ring PC-hjelpen, tlf 922 87 090, Terje Lloyd Andersen.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter