«Sakte-TV» – takk til NRK!

Det er slik med TV som med de fleste andre ting her i livet. Det går i sine faste, trygge spor. Revolusjonerende nytenking forekommer ikke så ofte. Unntak forekommer!  For noen år siden var det noen kreative sjeler i NRK som unnfanget ideen om «Sakte-TV». Det var et utrolig dristig konsept – honnør og takk til NRK for at de turte!

Vi skulle få følge med Hurtigruta langs Norskekysten minutt for minutt i rolig tempo, time etter time. Ingen satt vel stand-by ved TV-apparatene, det ble gjerne litt «til og fra». Det var en opplevelse å se norske-kysten flyte forbi i rolig tempo. For de fleste var det også spesielt å oppleve et så rolig og stille TV-program uten støyende musikk og reklameavbrudd.

Interessen for programmet var enorm. Vi husker folk som samlet seg på holmer og skjær og hilste Hurtigruta da den passerte. NRK kunne glede seg over et meget høyt seertall.

Nyskapningen «Sakte-TV» var en braksuksess.

Senere ble turen med Hurtigruta fulgt opp av en tur «minutt for minutt» med Bergensbanen. Kanskje ikke like spennende, men også et meget godt program.

Nå har vi akkurat sett et nytt program i serien «Sakte-TV». Vi har fulgt Lars Monsen «minutt for minutt», skritt for skritt på hans ukelange ferd gjennom Jotunheimen – hjertet av norsk fjellverden.

Lars Monsen er en velkjent villmarksmann, eventyrer og sjarmtroll av en egen klasse. Han er vel kjent fra en rekke TV-programmer og har utgitt flere bøker. Vi kan nevne noen av hans turer: Norge på langs, Gjennom Alaska, Canada fra kyst til kyst, et år på Nordkalotten. Turer til fots, på ski, med kano, med hundeslede. Han har vært til glede for mange av oss ved å la oss få ta del i hans villmarksopplevelser fra  inn- og utland!

Turen gjennom Jotunheimens dype daler og til toppen av høye fjell høye fjell har vært en TV-opplevelse av de sjeldne. NRK har ved sine fantastisk flotte bilder gitt oss en opplevelse av å få den majestetiske, norsk fjellverden inn i egen stue – en opplevelse av selv å være der!

Turen gjennom Jotunheimen er avsluttet. Nå tar Lars Monsen umiddelbart fatt på en tilsvarende «minutt for minutt – tur» gjennom nordnorsk natur – Vesterålen!

 

Vi føler en stolthet av å ha en personlighet som Lars Monsen blant oss, vi føler en stolthet over vår praktfulle natur, og vi føler en stolthet over vår nasjonalkringkaster NRK som har produsert disse banebrytende programmene!

Takk til Lars Monsen, til alle andre som har deltatt og til de dristige, kreative mennesker i NRK!

 

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter