Seniortrening – Pensjonistforbundet har også forstått det!

Vi har sett det som en av våre prioriterte oppgaver og arbeide for å få ut informasjon om helsegevinstene med fysisk trening – som er betydelige, særlig for de som er eldre! Nå ser vi i «Pensjonisten nr. 3/18» at Pensjonistforbundet også har forstått dette!

I en artikkel skrevet av Bjørnhild Fjeld peker hun på et par forhold som er interessante.

Det ene er at det er lettere å komme i gang med treningen om man er flere. Det sosiale og kameratskapet som gjerne oppstår når man er med på gruppetreninger er motiverende. Så det å finne noen å trene sammen med, er bra!

Det andre er de erfaringene som er gjort med en gruppe eldre mennesker i Drammen som har kols og astma.  Den fremgang som disse oppnådde gjennom treningen er ikke mindre enn oppsiktsvekkende.

Vi gjengir nedenfor et utdrag av artikkelen til Bjørnhild Fjeld:


«Kameratskap på trening

Bare etter noen måneder ble «kolserne» så spreke at du uten problem klarte å sykle 45 minutter på spinningsykkel – og en runde med styrketrening etterpå var heller ikke noe problem.

Nå møtes mellom 20 og 40 personer til trening hver mandag og torsdag. Helge A. Andersen (77) er en av dem som har vært med fra starten av. Fra å omtrent ikke kunne gå opp en trapp er han i dag langt sprekere enn de fleste jevnaldrende – og temmelig mange yngre.

Lettere sammen. Helge har ingen tro på at han hadde klart å komme i så god form og bevare en god helse langt inn i alderdommen, hvis han skulle ha trent alene.

-Det er helt avgjørende at det er en fast avtale, og at jeg kan trene sammen med andre, sier han!»


Det er fint å oppleve at SENIOR NORGE og Pensjonistforbundet kan arbeide sammen om en så viktig oppgave som dette. Det er å håpe at vi kan få riktig mange ut av sofaen og inn i treningsstudioene!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter