Sjekk reiseforsikringen!

Vi fikk en overraskelse tidligere i år under en tidlig sommerferie i Hellas. Vi skulle leie bil, men fikk beskjed om at forsikringsselskapene i Hellas ikke tilbyr forsikring til personer som har fylt 75 år. Så det ble ikke noen biltur på 80-åringene fra Fredrikstad. Les gjerne innlegget på vår nettside av 21. mai «80 år og avskiltet i Hellas!». Vårt første møte med aldersbegrensninger!

Det er viktig å være klar over at vilkårene for reiseforsikring endrer seg med alderen. Så derfor må man gå gjennom den reiseforsikring vi har. Da er det spesielt viktig å se etter hva som måtte foreligge av aldersbegrensningen. Det kan hende noen gjelder en selv!

Linn Merete Rognø har skrevet et innlegg i Vi.no med utgangspunkt i et intervju med Ole Irgens som er kommunikasjonssjef i forsikringsselskapet Tryg. Vi gjengir nedenfor noen klipp fra innlegget:

«Dyrt uten forsikring

Dersom du er på ferie uten noen form for reiseforsikring, kan det gå skikkelig galt hvis du er uheldig å måtte legges inn på sykehus. Ifølge Irgens kan et sykehusopphold på et par dager koste kr. 50.000 – 100.000!

Reiseforsikringen dekker ikke sykdom eller skade som var kjent før avreise.

Europeisk Helsetrygdkort dekker nødvendig helsehjelp på linje med oppholdslandets statsborgere(EØS) og Sveits, men dekker ikke ekstra utgifter for hjemreise når du er blitt syk eller utsatt for en ulykke.

Slik sjekker du om du er dekket

Irgens understreker at det aller viktigste er at du har en reiseforsikring før du legger ut på tur, men sett deg inn i hva forsikringen dekker og hva den faktisk ikke dekker.

Blant annet vil de fleste selskaper ta forbehold om en rekke sykdommer, f.eks. dersom du har kreft og er i behandling, noe som for mange kan vare i lang tid. Du vil da ikke være dekket.

Europeiske har en grei sjekk på nettet som viser hvor mange sykdommer dette kan gjelde for.

Ulykkesforsikringen faller bort

Det er ingen aldersgrense for det som gjelder sykdom og skade i utlandet. Men det er en ulykkesforsikring som faller bort når du fyller 75 år, og som reduseres med en øvre beløpsgrense når du fyller 70, forklarer Irgens.

I utgangspunktet dekkes alle skader du måtte få hvor som helst i verden, som følge av ulykke og skader du måtte få, og du vil få behandling uavhengig av alder. Men ulykkesforsikringen er beregnet for de som er yrkesaktive. Hvis du skulle bli uføretrygdet eller alderspensjonist, taper du ikke noen arbeidsinntekt, du er trygdet fra før og derfor dekkes ikke noe for de som er over 75 år!»

De forskjellige forsikringsselskapene kan ha forskjellige vilkår. Det er derfor viktig at man sjekker sin egen reiseforsikring. Det kan samtidig vær lurt å gå igjennom andre forsikringer man har fordi det kan finnes aldersbegrensninger også i disse!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter