Skal vi gråte eller le? NAV stoppet pensjonen og krevde leveattest!

Man må tydeligvis være forberedt på det meste. Ove Wiik (80) opplevde at pensjonen ble stoppet og at NAV krevde at pensjonisten måtte bevise at han virkelig lever. Så det er kanskje lurt om noen og enhver av oss sørger for å ha en «Leveattest» klar. Det er det riktige dokumentet du skal bruke om NAV lurer på om du lever.

Historien stod i Firdaposten 11. september, skrevet av journalist Arve Solbakken.

Vi gjengir noen utdrag av innlegget i Firdaposten:

«Eg har aldri høyrt om leveattest før. Ikkje har eg fått den i postkassa mi heller. Det har vore eit veldig styr for å ordne opp i dette. Det kjennest som eit overgrep frå byråkratiet i Oslo å stoppe pensjonen min på eit så syltynt grunnlag. No ønsker eg å åtvare andre som kanskje opplever det same, humrer den høgst levande 80 åringen.

NAV Pensjon sende for eit tid tilbake brev til ei adresse i Thailand med krav om utfylling av ein leveattest.

-Eg har aldri budd fast i Thailand, men var på ferie der i tre veker for 16 år siden. Korleis dei skulle finne på å sende brev til meg i Thailand forstår eg ikkje. Eg har budd fast i Askvoll og motteke trygd som normalt.

Wiik prøvde å ringe til NAV Utland sjølv, men blei møtt av eit telefonsystem der han aldri kom fram til nokon som kunne svare han. Til slutt fann han ut at han ville søke hjelp hos NAV lokalt»

Ove Wiik fikk den hjelpen han trengte og er nå akseptert i å være i levende live, fullt oppegående og mottar på ny sin pensjon fra NAV.

Det er vel slik at det å slåss mot byråkratiene, er som å sloss mot vindmøller – spør Owe Wiik!

Skal vi kategorisere historien i gruppen «tro det eller ei», eller passer «Skal vi gråte eller le?» bedre?

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter