Snart et år på Family!

Tiden ruller fort unna.

Nå er det snart et år siden Egil Roger Petersen begynte å trene å Family Sports Club i Fredrikstad. Valget av treningsstudio var enkelt. Family Sports Club er kjent som et av de mest velutstyrte og beste treningsstudioene i Fredrikstad, og samtidig så har medlemmer av SENIOR NORGE Østfold noen medlemsfordeler.

I en alder av 76 merket Egil at den fysiske formen ikke lenger var den samme som da han i yngre dager var aktiv syklist. Det var gått på noen kilo, spensten i lårene var redusert og egentlig følte han at helsen begynt å skrante. Rådet fra hans lege var å komme i gang med fysisk trening. Det er godt for det meste, ikke bare for fysikken!

Egil valgte å trene i seniorgruppen i lag med godt voksne menn under kyndig ledelse av en profesjonell leder, Gheorge Costin. Han har en internasjonal bryter- og trenerkarriere bak seg. Egil trener to ganger i uken i en gruppe, men likevel etter et individuell tilpasset program. Gheorge følger nøye med hver enkelt og passer på at programmet blir gjennomført og at øvelsene blir gjort riktig. Egil er påpasselig med at han får med seg hver eneste trening. Han har forstått at regelmessighet og kontinuitet er viktig.

Hva har han så hatt igjen for treningen?

Den fysiske formen har blitt bedre, han har blitt sterkere og det meste går lettere. Kondisjon og balanse har blitt avgjort bedre. Han har ikke hatt vektreduksjon som noe spesifikt mål, men buksene har blitt romsligere og han har måttet ta inn et par hull i beltet! Ren bonus.

Det å trene sammen andre er motiverende og det er sosialt. Etter hvert som man blir kjent med hverandre, blir det en sammensveiset gjeng. Det blir også slik at man opplever tilhørighet med gruppen. Det sier litt om samholdet at seniorgruppen markerte sesongavslutning før sommerferien med en hyttetur og hyggelig samvær! Det heter jo Family!

Det er blitt mer og mer klart at fysisk trening er nødvendig for å opprettholde en god helse og en god livskvalitet. Vi har tidligere skrevet om hvilken spesiell betydning det har for eldre. Det er aldri for sent å begynne!

Egil var så heldig at han hadde en lege som ga ham det gode råd å begynne å trene. Ellers tror vi at fastlegene generelt kunne være flinkere med å understreke hvor viktig trening er for alle, og spesielt for de eldre.

Legen i Horten som regelmessig arrangerer og leder fellestrening med sine pasienter, kan  være et forbilde for andre leger!

Og i mellomtiden trener Egil fortsatt på Family Sports Club i Fredrikstad!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter