Sopp og bær – bedre enn i fjor?

Det kan høres litt sært ut, men her på slutten av en hektisk, varm og meget tørr juli måned, går vi faktisk og gleder oss til høsten. Lune, rolige høstkvelder og fine turer i skog og mark på leting etter sopp og bær.

I fjor var det de som fant bra med både sopp og bær, men det kom ikke oss til del. «Våre steder» var ikke særlig produktive. Det var i så måte ikke noen god høst for oss. Vi har for øvrig hatt en mistanke om at de fulle bær- og soppkurver som ble vist på Facebook, stammet fra året før. Da var det nemlig også et godt år for oss.

Hvordan skulle det bli i år?

Var fjoråret dårlig – så ser denne høsten ut til å bli enda dårligere, om det da ikke skulle komme godt med regn i den nærmeste tiden. Da er det fortsatt håp for soppen.

Det har vært godt og varmt i år, men alt for tørt. På våre rekognoseringsturer har vi konstatert at villbringebærene har tørket helt ut lenge før de skulle være modne. Det samme gjelder blåbærene. En rask runde med bærplukkeren ga en kopp med blåbær, der vi ellers skulle ha plukket litervis.

Det kunne vært godt med litt blåbær til pannekakene i vinteren som kommer, og for all del vi skulle også gjerne ha funnet villbringebær. Den sterke smaken på villbringebærene er jo rett og slett vidunderlig!

Vi har ikke helt gitt opp håpet enda. Det kan jo være det finnes både bær og sopp på skyggefulle steder!

For sikkerhets skyld har vi vært på en gård i Ullerøy og plukket hagebringebær. De er jo heller ikke å forakte. Bærene vi plukket hadde fått nok sol og det hadde vært vannet nok gjennom sommeren. De var store og søte og nå er fryseren full av bær.

Og vi er glade til for de bærene vi har fått!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter