Superveteraner på Stortinget!

I den tiden SENIOR NORGE Østfold har hatt sine månedlige temamøter, har foreningen hatt mange interessante temaer og dyktige foredragsholdere.
Vi har vært så heldige at vi har hatt to politikere, i klassen superveteraner, som foredragsholdere. Uten forkleinelse for noen av de andre dyktige foredragsholdere som har vært hos oss, Astrid Nøklebye Heiberg (81) og Agnete Tjærandsen (85), overgår det meste.

Astrid Nøklebye Heiberg var hos oss for vel et år siden og Agnete Tjærandsen (85) for noen få uker siden – fullt hus ved begge anledninger og stormende jubel! De to flotte damene tok Østfoldingene med storm med engasjerende, inspirerende og humørfylte foredrag. Begge arbeider for at eldre skal være aktive og samfunnsengasjerte. Livet slutter ikke ved oppnådd pensjonsalder.

Astrid sier til de som går av med AFP som 62-åringer for å «kose seg»: «Skal dere kose dere» til dere blir 90 da ?» 30 år som inaktiv pensjonist kan ikke være noe å strebe etter!

– Astrid Nøklebye Heiberg og Agnete Tjærandsen har flere ting til felles. Kanskje først og fremst deres positive holdninger til det å bli eldre og deres samfunnsengasjement, men også deres vitalitet og humoristiske sans.

– Så er de begge politikere – seniorpolitikere må vi kunne si. Astrid er 1. varamann på Stortinget for Høyre i Oslo og Agnete 1. varamann for Høyre i Nordland.

Ettersom Nikolai Astrup ble med i regjeringen, vil Astrid med sine 81 år få fast plass på Stortinget – den eldste med fast plass noen sinne.  Men Agnete vil kunne gjøre henne rangen stridig. Det er sannsynlig at hun i løpet av inneværende Stortingsperiode en eller flere ganger vil sitte på Stortinget. Da blir hun den eldste som noen sinne har sittet på Stortinget.

I en tid hvor det er alt for få eldre på Stortinget som kan kjempe for pensjonistenes interesser, er Astrid Nøklebye Heibergs og Agnete Tjærandsens engasjement særdeles velkomment. De kan stå som eksempel for andre!

Vi takker de to for at de tok seg tid til å besøke oss og la oss få dele med oss sine positive holdninger til det å bli eldre! Så ønsker vil lykke til med viktige aktiviteter i tiden som kommer!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter