Uken som gikk fra Senior Norge sentralt (BA5)

Hei alle!

 

Om denne påskehilsenen ikke når dere, håper jeg det er fordi dere koser dere i sporet, sola eller i sofaen. Eller Syden.

Men før vi gir oss helt hen til påskeferie skal vi oppsummere litt fra den siste tiden.

15. mars var vi på vennebesøk i Trondheim. I flere år har BN Bank og daværende Seniorsaken hatt et nært og godt samarbeid. Vi deler faktisk kontorer i BA5. (Senior Norges kontor i Bygdøy allé) Våre medlemmer tilbys gebyrfrie Seniorlån. Vi har også profilert hverandre gjennom temamøter, annonsering osv. BN Bank har gitt oss mulighet til å kommunisere med våre medlemmer i større grad enn vi kunne gjort på egenhånd. Da vi møttes snakket vi om å finne nye muligheter for samarbeid til glede for bankens kunder og våre medlemmer. Vi ønsker selvfølgelig at dette er de samme menneskene!

Sentralstyremøtet 20. mars ble avholdt på «moderne» vis med telefonkonferanse der fire stykker delte på linja. Erfaringen var at alle avbrøt mindre og snakket mindre snikk snakk. Ulempen var at det var vanskelig å høre når det var skraping i stoler eller klirring i vannglass. Men veldig effektivt. Neste gang prøver vi Skype. Da kan vi se hverandre også. Både årsrapport, resultat og budsjett ble vedtatt i møtet.

Også i uken som gikk ble det slått opp at 400 000 ikke er på internett. Løsningsforslagene handler i stor grad om større eller mindre midler til opplæring. Denne debatten bør ikke bare føres i avisene. Vi som til stadighet er i media og kommenterer bør sette oss ned med de ansvarlige og finne felles løsninger. Det handler ikke bare om penger og opplæring. Det handler å ta samfunnsansvar og løse samfunnsproblemer!

Holdbarhet på harme
Ingenting irriterer meg mer enn fordommer mot seniorer og eldre. Derfor har jeg vært sinna siden fredag 9. mars. I Aftenpostens spalte Si ;D engasjeres ungdom til debatt. Denne gang er det en 18-åring som spør: «Når bør bestefar avskiltes?» Bestefar sammenlignes med eldre kjøretøy som avskiltes når de ikke består EU-kontrollen.
Høydepunktene fra «snørrungens» innlegg inkluderer blant annet påstander om at trafikkbildet har endret seg mye siden bestefar kjørte opp til lappen på en øde landevei på 50-tallet. Tror han bestefar har stått parkert på veiskulderen siden 50-tallet? Debattforfatteren foreslår at eldre sjåfører bør gå opp til ny førerprøve etter en viss alder. Han mener dette kan føre oss nærmere nullvisjonen om antall døde i trafikken.
18-åringen har et helt ferskt sertifikat i lomma, og han mener seg meget kvalifisert bak rattet.
Noen burde fortelle ham at undersøkelser viser at de aller fleste sjåfører overvurderer sine egne kjøreferdigheter. Ikke minst de yngste gutta.

Vet du hvor ca. 300 000 digitale nerder fra bortimot 100 land var i midten av mars? De var på teknologimessen SXSW i Texas. Til og med kronprinsen var der! Det viktigste budskapet på kongressen var at du skal bruke mindre tid på sosiale medier. Uttrykket «Time well spent» var messens mantra. Budskapet gjelder i stor grad også eldre. Å sitte på Facebook og følge med på familie og venners gjøren og laden er ikke alltid meningsfylt eller oppmuntrende. Mange føler utenforskap, og da er det ikke «Time well spent».
Journalist Joacim Lund avslutter rapporten fra SXSW i Austin med å sitere Arnulf Øverland:

 

«En times omhu for en ensom venn har aldri nogen gitt forgjeves hen»

Time well spent!

God påske, hilsen alle oss i BA5.
Senior Norge
(Tidligere Seniorsaken)

Christin Engelstad
Kommunikasjonssjef

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter