Uken som gikk – siste nytt fra BA5

Hei alle!

I dag gikk direktesendingen om den nye regjeringsplattformen alle idrettssendinger en høy gang. Det var vel ikke overraskende at de tre toppledernes samarbeidsevner seiret.. Av de seks punktene statsministeren trakk frem var mange tiltak konkrete og målbare. Vi skulle gjerne hatt litt mer av det, også i eldreomsorgen. Siv Jensen fortalte at testingen av statlig finansiering av eldreomsorg utvides. Det er bra! At det testes altså. Så får vi se.


I forbindelse med en undersøkelse om økt alkoholbruk blant eldre ble vi intervjuet i P4.

Journalisten fortalte at undersøkelsen viser at eldre drikker, ikke nødvendigvis misbruker, mer alkohol enn før. Hele befolkningen drikker mer. Mange eldre har bedre råd, nye vaner, reiser mer osv. Men økningen skyldes ikke bare «det gode liv».

En forsker mener stadig flere eldre drikker på grunn av ensomhet, sorg og funksjonsnedsettelse. Eldre blander også ofte alkohol og medisin. Hva kan vi gjøre? Neste uke er vi invitert til en work shop i regi av Norsk kompetansesenter. Det skal lages en kampanje uten skyld og skam!


NRKs distriktssendinger:

Storm mot NRK: – De sier til eldre seere at «dere er uinteressante»

Senior Norge mener det er aldersdiskriminering når NRK har endret distriktssendingene på TV.

(Dagbladet): Reaksjonene har vært mange etter at NRK endret distriktssendingene for TV. Etter nyttår gikk NRK fra å ha to sendinger om dagen, en på femten minutter og en på fem minutter, til å redusere sendingene til fem minutter, tre ganger i løpet av kvelden.

Blant dem som reagerer er organisasjonen Senior Norge. Christin Engelstad, kommunikasjonssjef i Senior Norge, mener omleggingen av distriktssendingene er aldersdiskriminering, siden det er seniorer som i hovedsak ser distriktssendingene.

Hun reagerer særlig på uttalelsene Grethe Gynnild-Johnsen, distriktsdirektør for NRK, ga til Dagbladet torsdag. Da forklarte hun at bakgrunnen for omleggingen er at stadig flere bruker nett og mobil, og at for brukere under 60 år er mobilen viktigst.

– Senior Norge frykter at det er ungdomsdyrking som er grunnen til at de vil ned i aldersgruppene hvor det er størst konkurranse om TV-seerne. Jeg synes det virker som NRK ignorerer den gruppen seere de har flest av, og jeg mener dette er ren diskriminering. De sier til den aldersgruppen at «dere er uinteressante», sier Engelstad.

– Går imot sitt største publikum

Hun legger til at eldre er en gruppe som ser mye nyheter, og som ofte har stor interesse for distriktsnyheter. Engelstad mener det også blir en annen type journalistikk i distriktsprogrammene når de reduseres til fem minutter.

– Det blir kortere og går mindre i dybden. Mange eldre stoler på bakgrunnsinformasjon, og liker at ting går litt i dybden. Jeg forstår at NRK er i konkurranse med de kommersielle kanalene, men jeg synes det er risikabelt når de går imot sitt største publikum, sier hun.

Engelstad legger til at de mener NRK har et særlig ansvar for nyhetsformidling til hele befolkningen i hele landet.

Les resten av saken på Facebooksiden vår.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter