Uken som gikk – siste nytt fra BA5

Hei alle!

I slutten av forrige uke gikk det en stor blomsterbukett fra oss til Helsedepartementet til den nyslåtte eldreministeren.

Vi gratulerer Åse Michaelsen (57), men vi skulle ønske eldreministeren var eldre!

I uken som gikk ble Knut Christian intervjuet av Radio Norge i forbindelse med Norgeshistoriens første eldreminister.

– På spørsmål fra journalisten om eldreomsorgen vil bli bedre med en egen minister, svarte Knut Chr. at vi håper alle spørsmål rundt de eldre nå vil få mer fokus ved at det fins en direkte kanal inn til statsråden. Vi vil nå arbeide for å få en tredje arena for å ta opp saker vedr. seniorer. De to andre er arenaer for blant annet trygdeoppgjør med Arbeidsdepartementet og  innspill til statsbudsjett til Finansdepartementet.

 

At eldreministeren kommer fra Frp er ikke overraskende. Men valget av Michaelsen var mer overraskende. Hun er en relativt ukjent politiker. Særlig hvis vi sammenligner med andre som kanskje både ønsket og forventet å få jobben.

Bård Hoksrud har vært Frps eldregeneral i flere år. Han har snakket seniorenes sak i alle de sammenhenger han har fått mulighet. Han har snakket om lovfestet rett til sykehjemsplass og minnet alle på at det kun var Frp som er mot underreglulering.  Har han vært for mye i opposisjon til egen regjering?

Om Hoksrud har vært general må Carl I. Hagen vært eldrepresident. Både som person og politiker. Opplever han seg nå som forbigått på lik linje med de andre vervene han ikke har fått?

Kanskje det vil være et plaster på såret når Michaelsen sier hun vil bruke Hagen som nærmeste rådgiver og støtte siden han er den beste på feltet.

– På sin egen Facebook-side sier Ingeborg Muræus Hansen (81) at hun også ville bli så fristet til å ta den makten denne ministerposten medfører. Lurer du på om hun har sterke meninger? Gå inn på hennes blogg eller Facebook-side og sjekk selv.

Når vi første deler ut blomster bør det gå en stor bukett til Astrid Nøklebye Heiberg (81). Hun er selve symbolet på aktive eldre i politikken. Siden Nicolay Astrup har blitt bistandsminister vil Astrid Nøklebye Heiberg bli den eldste som skal møte fast på Stortinget noensinne.

Vi håper på en tett og god dialog med Michaelsen, og vi har selvfølgelig bedt om et møte.

Ha en fin uke!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter