Uken som gikk – siste nytt fra Senior Norge sentralt i BA5

Hei alle! 

Så er det slutt på å sitte klistra foran tv allerede fra 07.15 om morgenen, eller gni seg i øynene ved 2-tiden om natta. Eller sniktitting på skiskyting på mobilen til Odd Gunnar under møter.

Siste runde med 3-mila i dag var ikke særlig spennende. Den var fantastisk og rørende! Takk Marit Bjørgen! Alle snufset litt på målstreken på hytteturen jeg var på.

For noen minutter siden sluknet ilden i Pyeongchang og snipp snapp snute. Om det er slik at hele verden mister interesse for langrenn fordi vi gjør bortimot rent bord er ikke lett å forholde seg til i seiersrus. Men vi har heiet på de andre også, og det har vært mye spenning og det er konkurranse som er gøy!

Til neste gang!

Uken som er over var ikke bare OL. Tross alt. Tirsdag var det styremøte med både årsrapport, regnskap og budsjett på agendaen. Mer informasjon kommer fra Knut Chr.

På onsdag hadde vi «brainstorm» i BA5. Hvordan kan vi i større grad enn i dag sette sammen kompetanse og kunnskap fra Senior Norge til å bli verdifull for virksomheter vi ønsker å samarbeide med? Dette var bare første runde, men det var en bra begynnelse,

Onsdag morgen var det avtalt intervju med VG. De ønsket å snakke om eldre og  den digitale hverdagen . Som dere alle vet er det bare å putte på meg en femmer så snakker jeg på ut- og innpust. Og jeg begynner å bli mektig lei av alle som sier «det er bare å få dem på nett». Det høres ut som «de» stritter imot. Det vil ta den tiden det må før vi »får alle på nett». Dessuten er det naivt å tro at eldre nå og fremover, og langt fra bare dem, vil mestre ny teknologi og digitale løsninger bare fordi de er på nett. Vårt mantra kan gjentas i det uendelige: Omsorgsfull omstilling til den nye hverdagen.

– Når vårt syn på det som handler om rettigheter og verdighet er formidlet kommer begeistringen. Å være på nett innebærer så mange flere muligheter enn å betale regninger i nettbanken.

Våre meninger i intervjuet ble bekreftet samme kveld på medlemsmøte i Senior Norge Frogner. Møtets eldste deltaker var 92 år. Bortsett fra hørselen var alle sanser på topp. Ikke minst den humoristiske! Hun kom på nett da hun var rundt 85. Det viktigste for henne var å mestre egen hverdag og ikke være avhengig av familie og venner.  Men det morsomste på nettet, og som ga henne mest verdi var Facebook, mente hun. Her kunne hun følge med på oldebarn, barnebarn og barn. De av dem som var på nett vel og merke…

 

Ha en fin uke!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter