Uken som gikk – siste nytt fra Senior Norge sentralt i BA5

Hei!

To uker siden siste Ukeslutt, men desto mer å vise til! Vi vier denne utgaven til opptreden I mediamanesjen.

Generalsekretæren har nærmest løpt fra redaksjon til redaksjon. Vi blir stadig oftere benyttet soom kilde I media. Og vi klarer ikke å la være å kjenne barnslig glede over at vi er den eneste organisasjonen for seniorenes interesser til stede.

Maratonet forløp som følger:

“Skatt på død” I VÅRT LAND

DØDSBO:

Solberg regjeringen mener det er på tide at vi begynner å betale skatt på døden. I dag er skifteattesten gratis, men får de det som de vil skal det koste kr. 1130. Dette vil innbringe 40 millioner mer i statskassen.

– Avisen beskriver Knut Chr. som opprørt når han sier at skatten på rundt 40 millioner samlet stort sett vil ramme eldre. Han varsler at Ressursgruppen for jus og økonomi vil studere forslaget grundig og sende inn høringssvar. Høringsfrist er 15. mars. Og vi sier fra når det er levert.

Samme dag ringte P4 i samme ærend. Vi gleder oss over oppmerksomheten både fordi pressen mener vi er foretrukken kilde og fordi vi får vist vårt engasjement ved å være vaktbikkje for de som blir rammet av denne urimelige avgiften om den blir innført.

Vil du lese mer om høringen går du inn på:

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horing—forslag-om-endringer-i-rettsgebyrloven—innforing-av-nytt-gebyr-for-skifteattest-uskifteattest-og-fullmakt/id2588367/?utm_source=www.regjeringen.no&utm_medium=epost&utm_campaign=nyhetsvarsel%2002.02.2018&utm_content=Høyringar

Tidlig denne uken gikk turen for Knut Chr. til NRK. Ensomhet var på agendaen. Som så mange ganger før. Knut Chr. fortalte om Senior Norges innsats og planer for å bekjempe ensomhet og isolasjon. Og digital angst. Det er bra for oss når vi ikke bare uttaler oss, men blir del av debatten. Denne gangen var det både en politiker og en kjendis som representerte ulike muligheter for de ensomme eldre. De eldre selv ble dessverre statister i innslagene.

På vei ut møtte Knut Chr. et tv-team. Dermed ble det innslag på NRK1 Østlandssendingens nyhetssending på tv samme kveld.

Avslutningsvis ble Audhild og jeg intervjuet av Vi over 60. Saken handlet om eldre og økonomi. Er de i ferd med å bli gjeldsslaver?

– Det var til å bli stolt av å oppleve hvor mange ulike sider og kunnskaper vi har i Senior Norge. Audhild har fakta i sin hule hånd, og gode råd til alle eldre. Hun er en selger av Senior Norges jus-hjelp så det holder! For min del kjente jeg journalisten i meg våkne med masse kunnskap om masse. Og ikke minst meninger!

Til slutt:

8. mars er vi invitert til den nye eldreministeren. Har du noe på hjertet som du vil vi skal formidle?

 

PS Kan alle dere lokallagsledere sende oss e-postadresser til de i ditt lag som burde få Ukeslutt. Du ser mottakere over. Er det noen som vil melde seg av, så si fra.

 

Ha en fin uke, hilsen Christin

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter