Uken som gikk – siste nytt fra SENIOR NORGE sentralt

Hei alle!

På grunn av sykdom slår vi de to siste ukene i et smekk!

Først og fremst skal vi sende en honnør til DnB. Banken har endelig forstått at det ikke alltid er best å være først om ikke kundene henger med. Da DnB besluttet å legge ned 59 filialer for en stund siden, ga vi dem «bank» i media! Dette førte til et fruktbart samarbeid rundt analoge og digitale tjenester for seniorer. Vi stilte med prøvekaniner i den øvre aldersgruppen, og konkluderte raskt med at banken gjorde sitt beste for å miste seniorkunder. Men nå har banken kommet til at de vil ha sine ikke-digitale kunder likevel.
Banken har til og med utarbeidet en liste for alle virksomheter som vil gi service til ikke-digitale kunder. 
Listens seks punkter oppsummeres slik: legg vekk internett og prøv selv! Man trenger ikke være konserndirektør for personmarkedet i DnB for å komme frem til det. Men etterpåklokskap er også klokskap, sa Kåre Willoch.

I forrige uke hadde Aftenposten og Dagsavisen store oppslag om nedlegging av Frogner menighets sykehjem i Oslo. Dette førte til enorm pågang fra våre medlemmer. Sykehjemmet har vært i toppsjiktet for trivsel i Oslo. Ikke minst på grunn av den tidligere lederen gjennom 30 år, som avsluttet sin lange og tro tjeneste med å motta Kongens fortjenestemedalje. Og dermed er en æra for sykehjemmet over. Beboerne må dele bad og toalett, og både sprinkelanlegg og ventilasjon har gått ut på dato. Det er 30 år siden sist sykehjemmet ble oppgradert. Frognerhjemmet er ett av fem sykehjem i Oslo som ikke oppfyller hverken dagens eller fremtidens krav. Kommunen anser det som ikke mulig å foreta en omfattende ombygging eller renovering. Menighetens stiftelsen har derfor ikke søkt om å få bli med i ny anbudsrunde i 2018. Likevel er det trist for de gamle å måtte flytte fra «hjemmet» sitt. Og ikke minst måtte ta farvel med de ansatte. Det skaper sorg og uro. Informasjon og inkludering av pårørende og ansatte er viktig. Også beboerne skal informeres på individuelt vis.
Beboerne er lovet nye plasser i nærmiljøet uten å stå i kø. Selv om planene for forflytting av beboerne virker både gode og gjennomførbare vil vi følge prosessen med argusøyne til alle er på plass i nytt hjem.
Om vi fikk bestemme hva tomten skulle brukes til, ville vi velge at det ble bygget Omsorg+ leiligheter. I de store, gamle leilighetene på Frogner bor det mange enslige som ikke har råd til hverken fyring eller vedlikehold og som kunne fått det mye bedre i mindre, lettstelte leiligheter.

Noen leste kanskje også Aftenpostens omfattende artikkel om daværende Seniorsakens, någjeldende Senior Norges, turné med wienerbrød og foredrag på legemiddelprodusenten Novartis regning. Kanskje ingen ville reagert på det om det ikke var for at Novartis benyttet anledningene til å formidle at en av konkurrentenes billigere medisin var farlig. Heldigvis ble vårt navn og gode rykte reddet av prof. emeritus Thomas Bøhmer, mangeårig leder for vår Ressursgruppe helse og omsorg.

30. mai er det landsmøte i Senior Norge. For første gang som Senior Norge. Dagene fylles derfor av forberedelser av dokumenter, navneskilt, regnskap og ikke minst dialog med eldreminister Åse Michaelsen, som skal åpne landsmøtet.

Alle fridagene har sine sider. Flere eldre forteller at flere fridager på rad kan være mer ensomme enn både jul og påske. Da er gjerne familie og venner mer oppmerksomme på de eldre. Men 17. mai er en festdag for de aller fleste. Da kommer nasjonaldagen helt inn i stua, og titter man ut av vinduet er der stor sjanse for at en flott bunad passerer.

Vi ønsker dere alle fine maidager og en flott 17. mai i strålende sol over hele landet!

Senior Norge
(Tidligere Seniorsaken)

Christin Engelstad
Kommunikasjonssjef

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter