Bli ikke syk på reise!

Bli ikke alvorlig, akutt syk når du er ute og reiser – i alle fall ikke om du reiser med TUI til Pythagorion på Samos! Det kan hende det ikke er så lett å få tilgang på legehjelp!

Vi forventer av vårt reisebyrå å ha konkret og riktig informasjon om hva som er tilgjengelig av legehjelp på stedet og hvordan de kan oppsøkes!

Tidligere har det vært slik at det har ligget en informasjonsperm i hotellets resepsjon med forskjellig info vi har kunnet få behov for. Vi har opplevd det som trygt og godt!

Slik er det ikke lenger. Info-permen er borte. I stedet blir vi henvist til et +47 telefonnr. for kontakt med TUI.

Da vi under vårt nylige besøk til Pythagorion fikk behov for legehjelp, ringte vi telefonnummeret vi hadde fått oppgitt. I vår naivitet hadde vi forestilt oss at vi skulle få snakke med en av TUI sine lokale representanter. Men slik var det ikke.

Tui sin representant satt på et kontor i Oslo. Hva han skulle ha av kunnskap om lokale forhold fikk vi raskt demonstrert. Han kunne ikke oppgi hva som måtte være tilgjengelig av legehjelp på stedet. I stedet anbefalte han oss å forhøre oss i hotellets resepsjon og få nødvendig info der. Dårlig råd – resepsjonen i vårt hotell er for det aller meste ubetjent!

Den neste dag fikk vi en oppfølging pr. SMS fra et +46 telefon nr. Av språket kunne vi se at det var en danske som hadde sendt SMS’en. Han kunne heller ikke gi oss noen info om hva som måtte være tilgjengelig av legehjelp på stedet. Han anbefalte oss å kontakte vårt forsikringsselskap for å høre om de hadde relevant info å tilby. Dette kan vi vel betrakte som et eksempel på ansvarsfraskriving.

Vi begynte å lure på hvor SMS’en kom i fra. En TUI representant vi fikk kontakt med, kunne opplyse at den kom fra en sentral på Mallorca! Tro det eller ei, sier vi!

Vi forventer å bli betjent av reisebyråets stedlige representanter. Det er vel deres lokalkunnskap som vi skulle få nyte godt av?

Nå var vårt behov for legehjelp presserende nok – men tenk om det hadde vært spørsmål om liv eller død!

Vi ser det slik at det TUI presterer på dette område, ikke er godt nok!

TUI skulle fjerne de effektiviseringskåte 35-åringene fra roret og slippe til voksne, erfarne folk.

Og for all del, la oss få tilbake info-permen i hotellresepsjonen.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter