Bodø Eldreråds «Idebank»

Det er en kjent sak at de kommunale eldrerådene sliter med å finne sin form. Noen er aktive og øver innflytelse, mens andre henger etter. Eldrerådet i Bodø, under Agnete Tjærandsens ledelse, hører til i den første gruppen. I dette eldrerådet får kreativiteten sprudle fritt. Anbefaler alle å lese følgende innlegg fra Agnete. Det kan være til ettertanke for noen og enhver. Eldrerådet i Bodø synes i landskapet!

Hva er viktigst for deg? Det er det spørsmål vi stiller alle, når vi nå setter i gang Eldrerådets Idebank.  Vi ønsker å få svar fra alle som har en mening om, hvordan de kan tenke seg, at denne spennende del av livet kan se ut, etter at du er blitt pensjonist!

Det du ikke tenker på den dag du bliver takket av i den jobb, du kanskje har hatt i mange år er, at foran deg ligger det en tidsperiode på mellom 20-30 år, hvor du helt er din egen herre. Plutselig kan du gjøre akkurat det DU vil – plutselig ligger mange ubrukte år fremfor deg. Da er det viktig å ha en plan!

Noen har ingen plan – noen skal ta seg av barnebarn – noen skal reise – noen har mange tanker om, hvordan de kunne ønske seg, at tingene var i denne perioden i deres liv. Det er akkurat disse ønsker vi har lyst til å høre om i vår «Idebank». Vi tror nemlig, at det er utrolig mange gode ideer, som også kan være interessante for andre.

Skape møteplasser for de som er interesserte i – sang – strikking – snekring – digitale dingser – livssyn – filosofi – natur – skape fellesskap!

Det er det vi i Eldrerådet inviterer til når vi starter årets åpne møterekke i Bodø den 11. Mars i Litteratursalen på biblioteket. Vi behandler saker frem til kl 12 og deretter starter «Idebanken». Her har du anledningen til å fremføre akkurat dine geniale ideer om mulighetene i denne spennende delen av livet ditt! – Kom da vel!

Senere utover året kommer vi med samme tilbud til de ytre delene av kommunen – Kjerringøy – Misvær – Tverlandet- så alle skal få muligheten for å komme med sine ideer.

Forøvrig har Eldrerådet gjennomført sin studietur med omsorgsboliger – helsehus på programmet. Turen var veldig givende og rapporten fra den foreligger i løpet av mars måned. Den vil bli presentert for Bystyret på møtet sist i mars. Den inneholder mange spennende nye ideer, som vi håper kommunen kan dra nytte av i planleggingen av byens utbygging de nærmeste årene.

Agnete Tjærandsen

Bodø Eldreråd

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter