Dataspalten: Datahjelpen stiller opp for deg!

Det har egentlig vært ganske stille vedrørende behov for datahjelp til våre medlemmer i den senere tid. Betyr dette at alle våre medlemmer er tilstrekkelig oppegående, eller betyr det at man ikke tør å ta kontakt? Unntaket er de tjenester jeg har vært heldig å få utføre for styret i Senior Norge Østfold.

Det er flott å få lov til å bistå mine med-medlemmer i Styret med dagligdagse utfordringer de opplever i sin datahverdag. Skulle gjerne fått dele det jeg kan med adskillig flere av våre medlemmer. Men, jeg har jo også vært så heldig at jeg har fått lov til å hjelpe noen av våre medlemmer med utfordringer de har.

De fleste spørsmål kan løses på telefonen eller via Team Viewer, men ikke alle. Når slike utfordringer oppstår, er det bare å hive seg i bilen og se hva man kan klare å finne ut av.

Disse utfordringer er de det oftest dreier seg om:

  • Koble seg til eget WI-FI nettverk hva både PC, Nettbrett og skrivere gjelder.
    Det er ikke alltid lett å skjønne at dette hjemmenettverket vårt, som de fleste allerede har, kan brukes til mere enn å bare være på Internett og å motta e-post.
  • MANGE enheter i dag, både smarttelefoner og skriver mm. kan kobles til dette hjemmenettverket og vil også i fremtiden gi oss MANGE muligheter til å ta del i den digitale revolusjonen. Jeg ser da for meg de løsninger mange kommuner ønsker å satse på når det gjelder tjenesteleveranser til oss.
    Vel, den digitale revolusjonen har jo egentlig pågått siden tidlig på 1980-tallet, men det er en kjensgjerning at ikke alle av oss har tatt seg tid til å holde oss oppdaterte.
    For å formidle min personlige mening, synes jeg dette er veldig synd.
    Vi VISSTE jo at verden ville bli annerledes, men vi tok det ikke inn over oss.

Er alt håp ut? Jeg vil si NEI. Det er faktisk ikke så vanskelig å skjønne det hele dersom man begynner i riktig ende og ikke lar seg forblinde av at «dette er så vanskelig». Med litt hjelp og marginal kunnskap kan det meste la seg løse. Og husk: Det er ALLTID hjelp å få.

Dine barn/barnebarn har, i motsetning til de fleste av oss, vokst opp med å kjenne og bruke data-teknologien daglig i flere år – det har ikke vi. Vi trenger på ingen måte å føle oss «mindreverdige» på dette feltet. Dataalderen hadde ikke truffet oss da vi vokste opp og fikk vår skolegang. Senere i livet ble det heller ikke så viktig at vi forholdt oss til denne nye teknologien. Det er en styrke å kunne erkjenne sine begrensninger og ja, vi har noen av dem innen dette området. Men, jeg lærte en gang at utfordringer er til for å utfordre dem.

At «Datahjelpen» begynte med sin datainteresse den gangen i 1984 hvor PCer ble tilgjengelig for folk flest, var kun tuftet på et sammentreff av teknologisk interesse og nysgjerrighet. Selvsagt har dette medført at «Datahjelpen» på mange måter har gjort sine feil og lært av dem og gjerne vil bistå andre medlemmer av «Senior Norge Østfold» til å tilegne seg denne nødvendige, basale kunnskap om hvordan å håndtere disse «umulige» apparatene.

Med andre ord: Jeg vil gjerne være til hjelp og som medlemmer av «Senior Norge Østfold», er dette en medlems-fordel jeg håper flere vil benytte seg av. Som pensjonist, har jeg godt med tid å ta av, selv om jeg, som de fleste andre, synes uken kun består av fredager, lørdager og søndager.

Ring meg gjerne på tlf. 922 87 090 – Datahjelpen stiller gjerne opp for deg!

 

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter