Det digitale diktaturet – medlem synger ut!

Vi må konstatere at omlegging til digitale løsninger ikke går smertefritt! SENIOR NORGE ser det som sin oppgave å arbeide for at den digitale overgang skjer på en omsorgsfull måte og at tilfredsstillende analoge løsninger tilbys de som ikke har de nødvendige digitale kompetanse.

Vi er hele tiden «på», men det er åpenbart at vi ikke alltid lykkes. Vi får stadig meldinger fra våre medlemmer som opplever å få digitale løsninger tredd ned over hodene på seg og at de er utsatt for et «digitalt diktatur». Les hva vårt medlem Immortelle Bruseth skriver om dette:


Hallo!

Ser at Senior Norge tar opp vårt problem angående kontantbetaling. Vi blir nå 30 år eldre enn for ca. 75 år siden og det betyr at “eldrebølgen” bare vokser og danner etterhvert en ganske stor samfunnsgruppe. Og dette MÅ politikere ta hensyn til.

Jeg reiser rundt i så og si alle land i Europa, og finner alltid alternativer til de som ikke behersker det digitale eller ikke har dette utstyret. Dette må også være mulig i Norge. Hørte nettopp ett foredrag av psykolog Sissel Gran som snakket om den “tredje alderen” og at samfunnet enda har en lang vei å gå når det gjelder å inkludere oss eldre.

For en tid tilbake fikk jeg en brosjyre i postkassen: “Sjef i eget liv”. Det høres veldig bra ut, men da MÅ samfunnet legge dette til rette slik at vi kan være sjef i eget liv. Jeg kjenner også yngre eldre, men som har dårlig syn og ikke behersker det digitale av den grunn.

Og politikere kan ikke kreve at 90 åringer eller eldre skal skaffe seg PC og lære alt om dette.

Jeg har vært medlem i Senior Norge i flere år, og vil også fortsette å være medlem. Men en enkelt person har ikke stort å si men som gruppe er det mulig å bli hørt! Vi skulle ha en bred debatt om det “Digitale diktaturet”!

 

Med vennlig hilsen

Immortelle Bruseth

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter