En sommer på hell!

Vi skriver 5. august og må litt vemodig kunne konstatere at sommeren går mot slutten. Fellesferien er over og snart er det skolestart, og så er hjulene i gang igjen. Er vi heldige så får vi en fin ettersommer med lune fine høstkvelder. I fjor varte sommervarmen faktisk inn i oktober. Det går jo an å håpe på noe tilsvarende i år.

For de som ikke har reist fra seg tidligere i sommer kan vi i samarbeid med Oliver Reiser tilby en spennende tre dagers tur hvor man kan bli bedre kjent i vårt nærmeste ferieområde, Bohuslän. Det er bare å melde seg på.

Vi fikk heldigvis ikke en gjentagelse av sommeren i fjor med 104 soldager i trekk og en varme og tørke som ble en prøvelse for mange. For bøndene ble det en katastrofe. Sommeren i år startet med godværsperiode allerede i april. Så har det vekslet mellom godt sommervær og perioder med regn og vind. Siste del av juli fikk vi føle på ekstremvær med 33 grader så vel på verandaen som inne i stua.

Her i Østfold har vi sluppet unna det meste av ekstremvær. Andre steder i landet har de vært mer utsatt. Det er mer enn skummelt å se jordrasene på Vestlandet og de konsekvenser de har. Enten vi liker det eller ikke, det skjer endringer i naturen som er en trussel mot oss alle.

Hvor er det blitt av svalene og hvor er det blitt av insektene. Vi opplever hverken mygg, klegg, bier, veps eller andre insekter. Det er jo de som står for polimeringen!

Vårt nyinnkjøpte humlehus på verandaen står tomt!

Problemet er globalt. Nedsmeltingen av ismassene i Arktisk og Antarktis er til stor bekymring. Det er klare tegn på at nedsmeltingen akselererer. Gigantiske skogbranner i Sibir legger igjen sot på isen i arktis. Soten trekker til seg solvarme og øker nedsmeltingen. Havet stiger!

Vi får tidvis påminnelse om at klimaendringene faktisk også gjelder oss!

Ellers så har vi hatt en bra sommer med rimelig porsjoner av godvær for alle. Vi nevner gjerne et par høydepunkter.

Turen med Hurtigruta fra Tromsø til Bergen i godt sommervær og flat sjø. En måte å oppleve den praktfulle norskekysten omtrent som i «sakte-TV». Stille og rolig! Dette er en tur som noen og enhver burde unne seg.

Så må vi også nevne Tall Ships Races i Fredrikstad. Nær 70 gamle skuter, en skog av master og rær, og en folkefest av en annen verden – i strålende sommer vær! Vi gleder oss til neste gang!

For de som ser litt lenger og som så smått har begynt å kvie seg for vintermørke, snø, slaps og kulde, har vi et tilbud som må friste. Bli med oss og Vitalreiser til velværesenteret Casas Heddy i januar måned.  Behagelig klima. 28 grader så vel i utendørs som innendørs svømmebasseng. Tidlig påmelding!

Vi ønsker alle en god ettersommer og høst og håper vi får se riktig mange av dere på våre temamøter.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter