Gamlebyen Gjestgiveri i Fredrikstad – mer enn bare god mat!

Gamlebyen Gjestgiveri er en virksomhet med karakter. De driver restaurant i et stilrent bygg fra 1830.  I det tilliggende sidebygget, Teglhuset, er en det et intimt, nyinnredet lokale velegnet konserter og andre kulturaktiviteter.

Hovedbygget ble bygget i 1830 etter den store bybrannen. Det var de første årene bolig for sognepresten. Teglhuset er heller ikke noe nybygg. Det var i flere år byens meieri.

Gamlebyen Gjestgiveri har nettopp avviklet en særdeles vellykket kulturhelg. Fredag 1. februar «Tribute to Frank Sinatra» med Thomas Holm, 2. mars «Jeg anger ingen ting – Edit Piaf» med Pernille Heckmann og Bjørn Halstensen og 3. mars «Lykke» med Mari Maurstad.

Vi besøkte den siste forestillingen.

Det passet oss fint å starte med en middag i den stilige restauranten. Den er smakfullt innredet vel samsvarende med byggets alder som snart er 200 år. Prismekroner i taket topper det hele. Når vi så fikk nyte godt av en appetittvekkende buffet, og meget god service, så måtte jo dette bli bra. Et nærværende vertskap satte vi også pris på!

Etter hva vi har hørt fra de som hadde vært på de to første forestillingene, har de vært usedvanlig vellykkede. Men vi skulle ikke angre på vårt valg av «Lykke» med Mari Maurstad. Hun ble akkompagnert og støttet av cellisten Aage Kvalbein og pianisten Gunnar Flagstad. De to musikerne spilte kraftfulle klassiske stykker og showet innimellom med jassifiserte versjoner. Mari Maurstad reflekterte over forskjellige aspekter med lykke og sang  kjente og mindre kjente sanger. Hun røpet en forkjærlighet for Alf Prøysen, Haldis Moren Vesaas og Andre Bjerke. Det var en kjempefin forestilling preget av intensitet, fart og humor.

De som ikke var så heldige å oppleve noen av disse forestillingene, får flere sjanser. Gamlebyen Gjestgiveri har mer på programmet. Under Vinterjazzfestivalen 28. februar til 3. mars har de flere konserter i Teglhuset. Og noe senere ut mot våren står Mozart på programmet. Her er det nok å glede seg til.

Konseptet med restaurant og kulturaktiviteter i antikke omgivelser, ser ut til å falle godt i smak, kanskje spesielt for oss som har noen år på baken!

Vi kommer tilbake!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter