Hacket igjen?

Når vi hører om «hacking», innbrudd i datamaskiner, så er det fort gjort å tenke at dette alltid gjelder «noen andre». Men jeg kan fortelle dere at det ikke er slik. Regn med at det i alle fall er større sjanse for å bli hacket enn å vinne i lotto!

Første gang det hendte meg, var for vel et år siden. Det gikk ut melding i mitt navn til gud og hvermann om at jeg satt ensom og forlatt på en flyplass i Donets i Ukraina. Jeg hadde mistet lommeboken, derved alle kortene mine og flybilletten. Så jeg trengte kr. 17.000 til flybillett hjem om noen kunne hjelpe meg.

Ingen tapte noen penger på dette, men datamaskinen min var tømt for flere viktige funksjoner og det ble litt av en jobb å få alt på plass igjen!

Nå så det ut som om jeg var blitt hacket igjen!

Forleden dag ble alle meldinger jeg skulle sende ut, blokkert.  Helkrise! Jeg fant fort ut at jeg med min begrensede datakompetanse, ikke ville greie å løse saken, finne ut hva årsaken var og finne veien fram til en løsning.

Jeg ringte «Data-hjelpen – Terje Lloyd Andersen tlf 922 87 090». Så koblet vi opp fjernstyringsprogrammet «TeamViewer» og Terje overtok min PC.

Det skulle ikke bli noen «quick fix»!

Det viste seg etter hvert at jeg egentlig ikke var blitt hacket i ordets rette betydning. Det var ingen som hadde kommet seg inn i min PC, og problemet lå heldigvis ikke her.
Det viste seg imidlertid at noen hadde forsøkt å komme seg inn på min e-postkonto på hotmail.com for å benytte denne til eget formål. Heldigvis har hotmail.com  sikkerhetsinnstillinger som til slutt blokkerer hele kontoen. Dette var årsaken til at jeg ikke fikk sent noe fra min e-post, og at min konto var midlertidig blokkert.
Etter å ha gjennomført diverse sikkerhetsrutiner på hotmail.com, bl.a. ved å verifisere meg med koder på min telefon, ble det godtatt at det var JEG som skulle bruke den. Dermed ble alt i orden igjen og jeg kan nå fortsette å bruke min konto.

Nok et eksempel på hvor privilegierte vi som er medlemmer av SENIOR NORGE Østfold er. Når vi kjører oss fast, og det gjør vi alle en eller annen gang, så ringer vi «Data-hjelpen – Terje Lloyd Andersen tlf 922 87 090». Da får vi den hjelpen vi trenger! Og tjenesten er gratis for medlemmer.

Hvis man skulle bruke en kommersiell rådgiver, koster et kvarter om lag kr. 400,-, tilsvarende et års medlemskap i Senior Norge.

Denne gangen var det en meget komplisert sak, som det tok henimot en time å løse. Hvilken regning skulle ikke det ha blitt!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter