Kamprop fra Bergen – bompengerfinansiering!

Kampen mot bompengefinansieringen i Bergen er vel kjent. Denne finansieringsmetoden fikk det til «å renne over» for folk etter at myndighetene begynte å ringe inn byene. Dette har vi i tidligere innlegg beskrevet som bompengergettor. Politikerne skjønte det ikke før det var for sent og «bompengeropprøret» var et faktum.

Egentlig er vi etter en het valgkamp lei hele bompengerkrangelen, men kan likevel ikke la være å gjengi en artikkel som SENIOR NORGE Vestland har blant annet distribuert til alle politiske partier på Stortinget.

 Vi gjengir innlegget også fordi spørsmålet om veifinansiering på langt nær er løst!

 

 

NOK ER NOK – NEI til bompenger – NEI til veiprising

  • Sverige har, iflg. info, to bomstasjoner (Stockholm og Gøteborg) og to broer med en mindre avgift (Motala og Sundsvall).
  • Danmark har, iflg. info, ingen bomstasjoner, men har også to broer med avgift (Øresund og Storebælt).
  • Finland har, iflg. info, ingen bomstasjoner.

Norge har, snart, en bomstasjon rundt annen hver sving – med rådyre avgifter. Iflg info har ikke noe annet land i hele verden et tilsvarende nettverk av samfunnsødeleggende bomstasjoner (ref. media). Er det, selv uten bompenger, noe annet land i verden som har høyere bil- og veiavgifter enn Norge?  Og dette landet har ca. kr 9000 miliardar «på konto» – men det er, gjerne, ukjent for landets politikere? 

Våre naboland har ikke et landsomfattende nettverk av bomstasjoner, men så har de heller ikke norske politikere!!!  Den samfunnsfiendtlige bomvegpolitikken i Norge svir hardt for mange mennesker. Sosial- og fritidsaktiviteter, familie-, slekt- og vennebesøk reduseres.!

Noen må slutte i jobb, andre må flytte, pga. svindyre bomavgifter ved kjøring til og fra jobb. Enkelte har oppgitt at bompenger koster, (ref. media), kr 3600 pr. mnd. pr. familie, dvs. nærmere kr 40 000 pr år – folk har ikke råd!  Foreldre må slutte å kjøre barna til idrettsaktiviteter, skolemusikk, speideren, ungdomsklubber, og andre barne- og ungdomsaktiviteter – de har ikke råd!

Et pensjonistektepar besøkte barn og barnebarn i Sandnes – og fortalte at ferjebillett samt bompenger kostet ca. kr 1000 hver vei, dvs. totalt ca.  kr 2000 – folk har ikke råd.En kvinnelig pensjonist med hytte på Sørlandet forteller at ferjer samt dyre bompenger koster henne kr 1300, Hun bruker ikke hytten sin – hun har ikke råd!

Pensjonister som ønsker å besøke barn, barnebarn og kanskje oldebarn, kan, i mange tilfelle, ikke betale de rådyre bomavgiftene – de har ikke råd!

At folk ikke har råd forstår, tydeligvis, ikke norske politikere!  Og dette skjer i et av verdens rikeste land. Kr. 9000 milliarder må ikke brukes til «fremtidige pensjoner eller fremtidige generasjoner», noe må vel også kommende generasjoner i dette landet klare å produsere og tjene penger på. Norske politikere forstår, tydeligvis, ikke hvor mye de reduserer livskvaliteten til folk og ødelegger i et velordnet og velfungerende samfunn med sin ødeleggende bompengerpolitikk. Ser ikke norske politikere at landet må ha et fungerende transportsystem for at samfunnet skal fungere?

Og det finnes andre måter å redusere utslipp og ivareta klima på enn det lite samfunnsvennlige bompengesystemet/veiprising.Men bompengerpolitikken viser gjerne, at landet har politikere som samfunnet kunne klart seg uten?  Og tenk om norske politikere hadde visst at det er noe som heter «å sette tæring etter næring»! Det er forståelig at «bompenger» medfører at et ord som politikerforakt igjen blir brukt!

Håpet er at årets kommune- og fylkesvalg kan bidra til ”nye ressurser” – som ser at bompenger / veiprising er ødeleggende i samfunnet. Om to år er det stortingsvalg – kan velgere da, håpe på valglister uten  ”bomkandidater”?  Senior Norge ønsker et velfungerende samfunn, ikke bare for seniorer, men for alle som bor i landet !!!

 

Vennlig hilsen

 

Odd Himle

Senior Norge Vestland

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter