Lettlurte eldre og pågående dataselgere

Det blir en ofte ujevn match når eldre, uerfarne pc-brukere søker hjelp hos forretninger som selger datautstyr og datatjenester. De eldre kan ha problem som de egentlig ikke forstår og blir lett bytte i møte med pågående dataselgere. Deres jobb er ikke bare å gi kundene råd, men de er også selgere! Da kan det hende at selgeren faller for fristelsen å selge alt hva den stakkers kunden sier ja til. Så sitter kunden igjen med programvare og dyre serviceavtaler langt ut over det kunde har brukt for – og en saftig regning.

Vi kom over en sak i TV2-nyheter den 20. august om en eldre dame som hadde vært utsatt for akkurat det. Hun hadde brukt PC i sin tidligere jobb, men var ikke noen skarpskodd databruker.

Da PC’en hennes pajet dro hun til elektronikkjeden hvor hun hadde kjøpt den. Enkelt problem, hun hadde glemt hvor på-knappen var, og da skulle alt være greit. Men hun gikk ut av forretningen kr. 3.600 fattigere med programvare som hun hverken hadde bruk for eller plass til i datamaskinen. Nok et offer for en pågående selger.

Kunden hadde ikke den nødvendige kunnskap for å vurdere hvilke produkter hun trengte, og selgeren benyttet anledningen som bød seg! Dette er ikke et enkeltstående tilfelle, men et utbredt problem. Seniornett opplyser at de opplever flere ganger i måneden at eldre blir lurt hos de store elektronikkjedene.

Datahjelpen, Terje Lloyd Pedersen, opplyser at problemet er godt kjent også i våre kretser. Les hva Terje anbefaler:

  • Vær kritisk og observant dersom du leverer inn PC’en din til en forhandler. Det kan være betimelig å spørre om hva de har tenkt å gjøre og hvorfor
  • Har du allerede inngått kostbar supportavtale med leverandøren, er det hans plikt å ikke gjøre data-hverdagen mere forvirrende for deg enn den er
  • Vær i utgangspunktet svært kritisk til kostbare supportavtaler. Det er ikke alltid du får den hjelpen du behøver
  • Ta alltid sikkerhetskopier av dine viktigste data, slik som brev og bilder før du leverer inn din PC. Det har dessverre alt for ofte skjedd at forhandleren bytter ut kundens harddisk med en ny for å starte alt på nytt. Da forsvinner alt kunden hadde på sin PC.
  • Husk å ta med passord til dine e-postadresser dersom du har noen. Har du ikke noen epostadresse, er det svært enkelt å opprette en gratis som ikke er avhengig av hvem du har internettforbindelse hos.

Medlemmer av SENIOR NORGE Østfold er privilegerte. De kan ringe Datahjelpen, Terje Lloyd Andersen, tlf 922 87 090, for råd før de eventuelt leverer inn sin PC til forhandler. Tjenesten er gratis for medlemmer og kan spare medlemmene for unødvendige problem og kostbare utlegg.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter