Mer show enn Taube i Engelsviken?

«Tre om Taube» holder koken. Nå har de i 22 år på rad hold sine Evert Taube show i Engelsviken. Vi har hatt den glede å være til stede på de siste 21 av dem! Vi har valgt å kalle det «Evert Taube-show» for det er nettopp det det er. Det er en historie om hans spennende liv som dikter, trubadur, sjømann og eventyrer og så får vi høre hans sanger fremført i lett jassifiserte utgaver i høyt tempo. Det er mulig den gode Evert ikke umiddelbart ville kjenne seg igjen i alt som blir presentert fra scenen, kanskje snur han seg i graven av og til!

«Tre om Taube» består av spilleglade artister og gjøgler som år etter år leverer underholdning av første klasse, så også i år. Gruppen består av Nissa Nyberget, Lars Klevstrand, Hege K Johannessen, Hermund Nygård og Ole Marius Melhus. Hege K. Johannessen og Lars Klevstrand står for de fleste sangene utmerket akkompagnert av de andre i gruppen. Nissa Nyberget er primus motor og leder showet med sikker hånd.

Det er stor interesse for Evert Taube. Han er fortsatt like aktuell. Vi hadde inne i SENIORAVISA den 17. juli 2017 – altså for ganske nøyaktig 2 år siden, innlegget «Evert Taube show i Engelsviken. Dette innlegget har siden da hver eneste uke vært blant de mest leste i SENIORAVISA. Siste uke var den endog mest lest av alle innlegg!

«Tre om Taube» tilbyr 2 forestillinger hver dag hele sommeren igjennom. Fulle hus. Seniorene dominerer. Vi ser enten hoder med grått hår, lite hår eller inget hår. Majoriteten er over 70!

Evert Taube etterlot seg ikke mindre enn 200 tekster. Godt over halvparten er til nå presentert. I år var det latinamerikansk preg på det hele.

Av og til har vi spurt oss om det kan bli litt meget show og litt for lite Evert Taube. Vi som har vært med noen år, kunne godt tenke oss neste show dominert av «sviskene» – Evert Taube sine aller beste. Vi tenker på slike som: «Så skimrande var aldri havet», Änglamarken», «Dansen på Sunnanø», «Som stjärnor små», «Innbjudan til Bohuslän», «Rosa på ball», HJimlajord, «Så lenge skutan kan gå» m.m.

Og så kunne det jo vært fint å få høre Lars Klevstrand en gang til lese om sjømannen som i storm og vintermørke var på vei hjem over Nordsjøen, redd for sitt liv og for at han ikke skulle komme hjem til jul. Den opplevelsen kunne vi gjerne tenke oss en gang til!

Så våre venner i «Tre om Taube» – vi er spente på hva dere har å tilby oss neste år. Vi kommer igjen!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter