Midt på Gressvik torg – Onsøy Synssenter

Vi traff optikerne fra Onsøy Synssenter første gang på Seniormessen i Fredrikstad. Den gang hadde de kastet seg inn i noe som er spesielt for optikere i Norge. De hadde etablert et tilbud for oss med høreapparater – service og vedlikehold og salg av batterier.

Det er langt mellom slike tilbud i Østfold, og dette var en gledelig nyhet. Som med alt annet så tok det litt tid før tilbudet ble skikkelig kjent, men så har det etter hvert ballet på seg. Nå, snart 3 år etter starten, er de kommet så langt at de må «ordne» køen. Nå er det høreapparatservice mandager og fredager.

De har hatt planer om å ansette audiograf som kan gjennomføre hørselstester. Da vil tilbudet deres på hørselssiden være komplett. Men plassmangel har så langt vært et hinder. For kort tid tilbake flyttet de til større, flotte lokaler litt lenger inn på Gressvik torg. Nå står et rom ferdig innredet for audiografen. Snart er en nytt kull audiografer ferdig med sin utdannelse, så her finner de nok en løsning til glede for oss som er mer eller mindre tunghørte!

Det vil bli fint kunne få alt på et sted – hørselstester og høreapparatservice.

Fortsatt er det slik at optikervirksomheten med synstester og salg av briller og utstyr, utgjør den største del av virksomheten. Optikerfaget er under stadig utvikling. Onsøy Synssenter følger godt med og sørger for at deres optikere får kontinuerlig oppdatert sine faglige kunnskaper ved deltagelse i relevant kurs- og opplæringsvirksomhet.

Det er blitt slik at man aldri er ferdig utdannet. Nå er det livslang læring som gjelder!

Det er viktig å være til stede og synes slik at man får en plass i folks bevissthet. Det er konkurranse på alle områder. Onsøy Synssenter har derfor deltatt i Seniormessen i Fredrikstad de to foregående år, men dessverre blir det ikke noe Seniormesse i år på grunn av at Kongstenhallen er stengt etter store vannskader tidligere i høst. Vi håper at Seniormessen er tilbake til neste år, og da skal vi være klar med ny utstillingsstand.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter