Mobiltelefon eller Nettbrett

Senior Norge Østfold satser stort på å få så mange som mulig av de som ikke er “digitale” til å gjøre et forsøk på å komme med. Vi sier derfor at “Alle skal med”, men det må skje på en omsorgsfull måte. Dersom du nå kunne tenke deg å gjøre et forsøk på å komme inn i den digitale verden, så har PC-hjelpen noen gode råd å ta med på veien om hva en skal velge.

Nettbrett eller smarttelefon? Dersom enheten kun skal brukes til å surfe på Internett, betale regninger eller sende og motta epost, trenger du hverken den dyreste eller raskeste enheten. Spørsmålet blir om du skal velge et nettbrett eller smarttelefon.

Smarttelefoner: Det finnes i hovedsak 2 systemer å velge mellom: iPhone (Apple) og Android.  Begge versjoner gir god tilgang til Internett, post m.m.

Nettbrett: Er bare en større utgave av en smarttelefon. Det er ikke alle nettbrett man kan ringe fra.
Dersom du allerede har en smart-telefon, bør du velge et nettbrett med samme operativsystem som telefonen.

Skjermstørrelse: Ta synet ditt i betraktning når du velger skjermstørrelse, det er lettere å lese på en større skjerm.

Lagringsplass: Behovet for lagringsplass varierer. Har du mange bilder, videoer og musikk du vil lagre hos deg, vil du trenge mer lagringsplass enn for enklere bruk. Behovet for lagringsplass har generelt avtatt grunnet  lagringsmulighet du kan ha eksternt på Internett (i en «skytjeneste»).

Tilkoblinger:  For å koble deg til Internett kreves det et trådløst nettverk i huset ditt. I dag er det trådløst som gjelder, og her er det nok en del som vil trenge noe hjelp.

Skriver: Det finnes 2 alternativer: Blekk eller laser. Blekk er kostbart. Skriver du mye, kan en laserskriver på sikt bli lønnsom selv om den er dyrere i innkjøp. De fleste skrivere kan kobles til nettbrettet/smarttelefonen din via det trådløse nettet du har hjemme. Dessverre kan det være litt vrient å sette opp en skriver mot mobiltelefonen/nettbrettet, men det lar seg gjøre.

Sikkerhet: Det er de samme reglene ved bruk av nettbrett/smarttelefon som det er ved å bruke PC på nettet: Kritisk sans og sunn fornuft – vil i praksis være mer enn tilstrekkelig for de fleste av oss.

Assistanse: Om du handler i butikk, vil du normalt kunne få den hjelp du trenger for å komme i gang. Du vil mest sannsynlig ha behov for å sette opp enheten og de applikasjonene (programmer) du tenker å bruke til å virke.
De vanligste oppstarts vansker er: Koble til internett, sette opp sikker pålogging til enheten, sette opp kontoinformasjon til banken din osv. Det fine er at har du først gjort det, vil enheten huske dette og neste innlogging på de sidene skjer automatisk.

  • Og så har du jo alltid mulighet til å kontakte «PC-hjelpen» ¨,
    Terje Lloyd Andersen
    tlf 922 87 090!

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter