Norsk helsevesen – Ansvarliggjøring

Våre lesere vil ha sett at vi er opptatt av alle de grove feil som gjøres i norsk helsevesen og det at det svikter i kvalitetssikringen. Vi etterlyser introduksjon av kvalitetssystem i norsk helse- og omsorgsvesen som er sertifiserbare i for-hold til anerkjent kvalitetsstandard. Volvat, privat aktør i helse- og omsorgs-sektoren, har sertifisert sine virksomheter i forhold til ISO-standarden.

Sertifikatene henger i Volvat sine resepsjoner.

Vi har så langt ikke fått noen respons på våre utspill.

Vår samfunnsengasjerte gjesteskribent Arne Bruusgaard er også opptatt av feilene i norsk helse- og omsorgsvirksomhet. Han mener det er på tide at de  som er ansvarlige for grove feil, må stilles til ansvar.

Les hva Arne Bruusgaard skriver:

 

Noen ganger blir det utrolig synlig at vårt helsevesen svikter. I saken om Eigil Sigvartsen (79) som VG skriver om, er uansvarligheten til å ta og føle på. Sykehuset sender i realiteten en syk pasient rett i døden.

Tenke seg at pasienten ikke engang fikk med seg skikkelig sko eller klær og ingen medisinske journaler.

Det som gjør meg skikkelig forbannet er uansvarligheten. Sykehuset toer sine hender og mener at det ikke gjorde noen alvorlige feil – utover at de sendte mannen avgårde i en rullestoldrosje – som til overmål viste seg å være en høyst alminnelig drosje. Totalt kaos må man kunne konkludere!

I min verden burde ansvarlig lege få sparken!! En eller annen må da ha et ansvar for en gitt pasient – en som må signere på at alt er i orden. Det holder ikke at en eller annen administrerende lege – “skriver ut” en pasient – enten det er for å spare penger eller av en hvilken som helst grunn.

Jeg er redd for at vårt helsevesen ikke blir bedre før det får personlige følger for dem som ikke er store nok for jobben sin. For det er akkurat det det er snakk om – ledelse og omsorg.

Når også foreningene til helsepersonalet aldri støtter pasientene, men skal dekke opp sine medlemmer – ja da blir fadesen komplett.

Til tross for mye som er så bra med norsk helsevesen, så er det for mange skampletter til at vi som brukere bør si oss fornøyd. Spesielt gjelder dette behandlingen av eldre.

 

Arne Bruusgaard

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter