NY BANK – NYTT KONTONR. 1020.32.15962

Det å skifte bank er ikke akkurat som å skifte skjorte. Det gjør man først etter nøye vurdering. Slik er det med oss også. Når vi vurderte våre muligheter, så ekskluderte vi fort de store bankene. Det er ikke alltid greit å være liten i en stor bank. Så det måtte bli en mindre bank hvor man også blir verdsatt som kunde selv om man ikke er så stor.

Dette var en av grunnene til at vi valgte Eidsberg Sparebank, hovedkontor på Mysen og vel utbygget avdelingskontor i Sarpsborg passet oss bra. Så legger vi vekt på at banken synes å ha forstått at det må tas spesielle hensyn til de som ikke hører til i den digitale familien. Den bestreber seg på å finne løsninger å gi støtte til de som ikke er på nett.

Eidsberg Sparebank er en vital, offensiv bedrift som har vært i virksomhet i hele 171 år. Banken har en interessant historie. Les gjerne følgende:


Eidsberg Sparebank – «en bank for alle»

Bankens historie

Da kornmagasinet i Hærland ble solgt i 1848, ga det 887 speciedaler og 110 skilling, som ble grunnlaget for ”Eidsberg prestegjelds sparebank”. Planen var at sparebanken skulle «understøtte virksomme medborgere med laan under opstaaende trang til driftscaptial» og «virke som sparebank ved at modtage indskud i penge og gjøre samme frugtbringende for eieren ved forrentning». Det første styremøtet fant sted 3. juni 1848.

Nye lokaler

Fra 1853 hadde banken sine lokaler i kommunelokalet på Folkenborg, men da jernbanen ble bygget i 1882, ble Folkenborg liggende på siden av trafikken, og Mysen ble det nye sentrum. 1. januar 1900 flyttet banken inn i de nye kommunelokalene på Mysen. Den nye lokaliteten gjorde at man på en bedre måtte kunne betjene håndverkere, og den handelsstand som vokste frem i Mysen. Banken vokste raskt, og ble stadig mer solid. Mens en rekke banker gikk konkurs i de vanskelige mellomkrigsårene 1920-1933, hadde Eidsberg Sparebank et godt overskudd i alle disse årene.

Splittet

I 1920 ble Eidsberg og Mysen skilt ut i to separate kommuner, og etter kort tid ble Mysen Sparebank etablert. På tross av den nye aktøren, tapte ikke Eidsberg Sparebank markedsandeler. Innbyggerne i Eidsberg likte likevel ikke at banken deres lå på utsiden av kommunen, så banken flyttet i 1927 knappe 500 meter til Eidsberg kommunes nye lokaler på Heggin. Banken vokste riktignok raskt, og man så at man ville trenge større lokaler. Planen var derfor å bygge nye lokaler på andre siden av veien, men på grunn av krigen stod ikke dette klart før i 1948. I 1961 ble Mysen og Eidsberg igjen en kommune, og det var kun et tidsspørsmål før de to sparebankene også ble slått sammen. Dette ble et faktum i 1972, og i 1981 ble banken samlokalisert i de nåværende lokalene i Storgaten 2, Mysen.  Bankens første kontor på utsiden av kommunen ble etablert i Sarpsborg i 2006.

Sarpsborg

Bankens avdelingskontor holder i dag til i Karl Johans gate i Sarpsborg. Kontoret har vokst fra å være 2 rådgivere til pr. i dag 12 rådgivere, hvorav 3 rådgivere som jobber med bedriftsmarkedet. Det er pr. d.d. over 6.000 kunder som benytter banken i Sarpsborg. Åpning av banken i Sarpsborg har vært «et eventyr». Kundene strømmer til banken.

Både i Mysen og i Sarpsborg treffer kundene ansatte som hjelper til der og da. På begge stedene kan man både sette inn og ta ut penger. Vi hjelper kundene i gang med bl.a. nettbank og mobilbank. Kunder som ikke kan eller ønsker å benytte seg av de digitale tjenestene, finner vi løsninger for. Vi er til for å hjelpe kundene i alle aldre.

Eidsberg Sparebank har konkurransedyktige priser både på innskudd og utlån.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter