Nye tider for reisebyråene

En gang for ikke veldig lenge siden, opplevdes en Københavntur som en halv jordomseiling. Men dette endret seg raskt etter hvert som flyforbindelsene ble bygget ut og intet reisemål lenger var for fjernt. Charter med rimelige pakketilbud – reise, opphold og underholdning i ett – ble snart populære og fikk en voldsom vekst. Ung som gammel kom seg ut til stadig nye og spennende reisemål.

Reisebyråene hadde gode tider og kunne bygge ut sine nettverk verden over. Men bransjen skulle komme til å møte utfordringer. Etter hvert som internett ble i vanlig bruk, har mange begynt å bestille sine reiser selv. Ut fra alle tilbud som finnes på internett, gjør de sine valg og bestiller selv reise, hotell m.m.

Heldig nok for reisebyråene så er mange av oss så konservative at vi holder oss til det vi er vant til – reisebyråene. Og så er det fortsatt ca. 400.000 mennesker i Norge som enda ikke er på nett! Likevel har reisebyråer måttet legge ned, andre har blitt nødt til å gjennomføre omstillingstiltak.  Det har vært nedbemanninger, stedlige servicekontorer er fjernet, info-permer ligger ikke i hotellresepsjonene lenger, og så er det innført en telefontjeneste som innebærer at du aldri vet hvor du kommer. Ingenting av dette er spesielt kundevennlig.

Reis med oss til deilige Kypros mellom oktober og april!I den omstilling reisebyråene befinner seg, åpner det seg muligheter for nisjeprodukter og nye aktører. En slik aktør blant flere er Kyprosreisen i Fredrikstad. De har valgt Kypros. Med sine 340 soldager i året, og det varmeste klimaet i Middelhavet, er Kypros en helårsdestinasjon.

Kyprosreisen tilbyr rimelige seniorreiser til Kypros, fra september til april hvert år. Vi reiser til to utvalgte destinasjoner, forteller daglig leder Petter Eiken Ski. Det er Pafos, en mindre kystby sør i Kypros med historie, flotte strender og hotell. Ayia Napa er den andre destinasjonen, en kystby lenger øst på Kypros, med et aktivt sentrum, flotte restauranter og strender.

Vi reiser med faste reiseledere i grupper på 15+ mennesker, men anbefaler også de som vanligvis reiser alene til å ta seg en tur med oss og oppleve trygghet i et hyggelig fellesskap sier Petter Eiken Ski.

Kyprosreisen er et eksempel på et reisebyrå som har funnet en nisje og et smalt, men godt tilbud til reiselystne seniorer. Nærhet til kundene, trygghet og personlig service er nisjebyråenes fortrinn.

Hvis vi skal forsøke å se litt fremover, tror vi den utvikling vi har sett vil fortsette. De tradisjonelle reisebyråene vil bli satt under ytterligere press, det blir flere som bestiller på nett og det blir flere nisjebyråer.

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter