På sightseeing

Vi går noen år tilbake og da trafikken var betraktelig mindre enn i dag. Den aktive og gemytlige karen fra et lite sted nordpå er i Oslo for første gang. Ja, her må man jamen få med seg det man kan,- så han leiet en taxi til å kjøre seg rundt i byen. Han spurte og spurte og sjåføren svarte så godt han kunne, og det utviklet seg en hyggelig tone dem imellom. Noe av det han også spurte om var hvorfor folk hadde det så travelt, og nesten løp, i de hvite stripete feltene over gatene. Dette opptok ham veldig.

Sjåføren vil ha litt moro med den vitelystne passasjeren sin og forteller at fotgjengerne må skynde seg så de ikke blir påkjørt av biler, for her i Oslo blir ikke sjåføren straffet om han skulle kjøre på noen i disse feltene.

-Ja vel, i de storbyan, i de storbyan, der er det mye rart har han hørt.

Sjåføren ville jo selvsagt snart fortelle passasjeren sin at det hele var en spøk.

Men, – de kommer nå inn i en mindre trafikkert gate, og foran seg kan de se en enslig dame på veg over gaten i dette omtalte feltet, og for sjåføren ble det fristende å fortsette spøken, og heller fortelle sannheten etterpå. Han ville nå prøve å kjøre gjennom gangfeltet så nær damen som mulig, – bak henne.

Dette gikk jo fint, tenkte sjåføren, – men så høres et dunk bak i bilen. Sjåføren bråbremser, og i speilet ser han damen ligge og sprelle på asfalten bak seg. ”Hva skjedde”, roper han bakover.

Triumferende, med en syngende og klangfull dialekt hører han fra baksetet:

-“Æ så du ville bomme , så æ tok ho me` bakdøra!”

 

Del gjerne innlegget på sosiale medier!

Se alle nyheter